FA kup, polufinale, 10.04.2010, 18:00 h
Chelsea
Chelsea 3:0 Aston Villa
Aston Villa

Video: Chelsea prvi finalist FA kupa

Marin Vuković • subota, 10.04.2010.
Video: Chelsea prvi finalist FA kupa
Foto: EPA

Chelsea je u polufinalnoj utakmici FA kupa na Wembleyu s 3:0 svladao Aston Villu i izborio nastup u svibanjskom finalu. Prevagu londonskoj momčadi po tko zna koji put ove sezone donijeli su Didier Drogba, Florent Malouda i Frank Lampard.

Aston Villa nije uspjela uzvratiti Chelseaju za nedavni poraz od 7:1, londonska je momčad i ovoga puta bila uspješnija, ovaj put s manjim brojem pogodaka u mreži Brada Friedela. Prema očekivanjima, bila je to po mnogočemu drugačija utakmica od brodoloma na Stamford Bridgeu, a krajnji rezultat od 3:0 uistinu nije pravi odraz zbivanja na travnjaku, jer igra Aston Ville raspala se tek u posljednjim minutama susreta.

Dvojbene situacije

O dvjema će dvojbenim situacijama na konferenciji za medije vjerojatno imati što reći menadžer Aston Ville Martin O'Neill.

U prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:0, Gabriela Agbonlahora je u šesnaestercu srušio John Obi Mikel, no za Howarda Webba nije bilo ničeg spornog.

U drugom je pak poluvremenu John Terry pri vodstvu Chelseaja od 1:0 žestoko startao na koljeno Jamesa Milnera i za taj prekršaj mogao dobiti izravni crveni karton, no Webb je odlučio pokazati tek žuti.

Štoviše, nogometaši Martina O'Neilla ove su subote Chelseaju pružili znatno bolji otpor, posebno u prvom poluvremenu, kada su stvorili nekoliko dobrih situacija pred Petrom Čechom. U tom je razdoblju Chelsea djelovao ranjivo, no Villa je i ovoga puta ostala praznih ruku.

Upute koje je Chelseaju tijekom odmora dao Carlo Ancelotti očito su donijele ploda, pa je njegova momčad u nastavku počela igrati nešto bolji nogomet i u 68. minuti došla do vodećeg pogotka. Nakon kornera lopta je došla do Johna Terryja, koji je pokušao šutirati s ruba kaznenog prostora, ali je umjesto gola pogodio svoga kolegu Didiera Drogbu kojemu je preostalo tek postaviti nogu i preusmjeriti loptu u mrežu Friedela.

Aston Villi je preostalo dvadesetak minuta da izbori produžetke, no umjesto toga još su dvaput kapitulirali. Minutu prije kraja Michael Ballack je preciznom loptom pronašao Florenta Maloudu za 2:0, a u petoj minuti sudačke nadoknade visokih 3:0 postavio je Frank Lampard.

Odluku o Chelseajevom protivniku u finalu FA kupa dobit ćemo sutra kada se na istom stadionu s početkom u 17 sati sastaju Tottenham i Portsmouth. Finale je na rasporedu 15. svibnja, također na Wembleyju.

FA kup

polufinale

Chelsea3:0Aston Villa
Tottenham0:2 *Portsmouth

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!