Ostali sportovi

Macerata riješila seriju

Matej Milanović • subota, 10.04.2010.
Macerata riješila seriju
Foto: Davor Sajko

U talijanskom odbojkaškom prvenstvu Macerata je rješila četvrtfinalnu seriju s Modenom pobijedivši pred domaćim navijačima s 3:0...

U četvrtom dvoboju četvrtfinalne serije s Modenom, Macerata je imala inicijativu kroz prvu polovicu dionice te je na oba tehnička odmora vodila s jednim poenom. Nakon toga je Modena preokrenula na 20:18, ali je u završnici seta Macerata serijom 6:1 došla do 25:22 i vodstva.

U drugoj dionici je Macerata krenula s odličnih 8:4, što je drugog tehničkog odmora povećala na velikih osam poena. Ubrzo su domaći poveli i s deset poena razlike, a dionicu su mirno priveli kraju s 25:13. Modena se malo bolje snašla početkom treće dionice te je na oba tehnička odmora imala minimalnu prednost.

U završnici seta Macerata je preuzela prednost i uz pomoć asa Mattea Martina pobjegla na 20:17. U završnici seta je Igor Omrčen odigrao nekoliko odličnih poena i pomogao svojima da s 25:21 riješe utakmicu s 3:0 i seriju s 3:1.

Omrčen je postigao 18 poena. Na servisu je imao dva asa i tri pogreške. U napadu je pak upisao 16 poena, jedan blokirani pokušaj i dvije pogreške uz 47 % efikasnosti. Kod Modene je Angel Dennis upisao 14 poena. Od statističkih podataka vezanih uz momčadi valja napomenuti da je Macerata imala devet aseva, a Modena niti jednog.

U polufinalu Maceratu očekuje Trentino koji je dominirao regularnom sezonom. Serija bi trebala početi 18. travnja, ako ne bude kakvih promjena zbog nadoknade Final Foura Lige prvaka. Talijansko doigravanje se nastavlja u nedjelju četvrtim susretom Monze i Trevisa.

Serie A1, četvrtfinale doigravanja, četvrta utakmica:
Macerata - Modena 3:0 (25:22, 25:13, 25:21) [3:1 u seriji]

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!