Ostali sportovi

Seligmanu srebro u Bercyju

Maja Giljanović • nedjelja, 11.04.2010.
Seligmanu srebro u Bercyju
Foto: Ivana Strahija

Hrvatski reprezentativac Robert Seligmanu u pariškom je Bercyju svoj na svom. Kao 15-godišnji kadet-junior 2002. je ovdje postao prvi hrvatski gimnastičar na jednom svjetskom natjecanju koji je u kategoriji seniora izborio finale, a danas je u finalu konja s hvataljkama osvojio srebrnu medalju. U finalu je nastupio i Tomislav Marković i na tlu zauzeo peto mjesto.

Robert Seligman voli Pariz. U Bercyju je pred 10-tak tisuća gledatelja 2002. u dobi od nježnih 15 godina postao prvi hrvatski gimnastičar koji je na svjetskom natjecanju u seniorskoj kategoriji izborio finale, a danas se u finalu konja s hvataljkama okitio srebrnom medaljom.

23-godišnjak je 10 dana prije Europskog prvenstva u odličnoj formi. U kvalifikacijama je dobio ocjenu 15,200 iza Cyrila Tommasonea, a identično se rasplelo i finale. Seligman je odvježbao najbolje u 2010. i zaradio 15,425, ali Francuz je odgovorio izazovu. U okršaju finalista prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Londonu Tommasone je bio bolji i ocjenom 15,650 zaslužio zlatnu medalju.

Nezadovoljan nije ni Seligmanov klupski kolega iz GD Osijek-Žito Tomislav Marković mada je pokvario i ocjenu i plasman iz kvalifikacija. Jučer je za vježbu na tlu dobio 15,175 i zauzeo četvrto mjesto, a danas 14,950 dovoljno za petu poziciju iza pobjednika Svjetskog kupa u Osijeku prošle godine i bivšeg svjetskog prvaka Brazilca Diega Hyppolita (15,725).

Jučer su svoj nastup u kvalifikacijama okončali Tijana Tkalčec, Tina Erceg, Marijo Možnik i Marko Brez. Tkalčec je na devetom mjestu za trepavicu izmaklo finale na preskoku, Erceg je zauzela 13. mjesto na parteru i 19. na gredi, Možnik 21. na preči i Brez 29. na konju s hvataljkama.

Nakon EP-a u Birminghamu od 19. do 25. travnja peti ovogodišnji Svjetski kup je u Mariboru od 7. do 9. svibnja.

Optimizam bude i nastupi juniora GK Inova Gym na međunarodnom natjecanju u švicarskom Widnau. Andrej Korosteljev je osvojio zlatnu medalju u vježbi na tlu i deveto mjesto na preskoku, a Renato Prpić je zauzeo peto mjesto na konju s hvataljkama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!