Tenis

Nadal: "Kao kod kuće"

Vedran Babić • nedjelja, 18.04.2010.
Nadal: "Kao kod kuće"
Foto: EPA

Rafael Nadal vrlo je emotivno doživio 37. naslov u karijeri, ali prvi nakon gotovo godinu dana. Španjolac je u finalu Monte Carla pregazio sunarodnjaka Fernanda Verdasca i postao prvi tenisač koji je šest puta u nizu osvojio neki turnir. Dovoljno za veliko oduševljenje i optimizam uoči nastavka zemljane sezone.

"Kralj zemlje" opravdao je svoju reputaciju ovoga tjedna pokorivši po šesti put u nizu konkurenciju u Kneževini. U četiri meča izgubio je samo 14 gemova i na vrlo impresivan način osvojio 16. turnir iz Masters 1000 serije protiv Fernanda Verdasca (6:0, 6:1).

"Za mene je ovo vrlo emotivna pobjeda, osjećam se kao u snu. Obožavam ovaj turnir koji je svakako jedan od mojih najdražih. Atmosfera je ovdje nevjerojatna, kao da sam kod kuće. U niti jednome meču tijekom ovih sedam godina koliko nastupam nisam osjetio da je publika protiv mene. Veliko hvala svima", sipao je komplimente na račun domaćih ljubitelja tenisa Rafael Nadal.

Vezane vijesti

Pripadnike sedme sile zanimalo je da li Španjolac misli kako je odigrao svoj najbolji finale u karijeri. "Nisam siguran u to. Primjerice, prvi set protiv Davidenka u Dohi ove godine je također bio fantastičan (6:0), kao i finale Olimpijskih igara u Pekingu 2008. protiv Gonzaleza. No, svakako da je ovo bio jedan od mojih najboljih mečeva na zemlji", odgovorio je treći tenisač svijeta.

Nadal je priznao kako je kod 4:1 u drugom setu bio pomalo nervozan s obzirom da nije osjetio slast osvojenog turnira gotovo godinu dana (Rim 2009.), ali je i dodao kako ovotjedni rezultati u njegovu korist ipak nisu bili realni. Naravno, to ne umanjuje dominaciju 23-godišnjaka s Mallorce koji sada ima 32 uzastopne pobjede u Monte Carlu i kojega će biti vrlo teško, praktički nemoguće, zaustaviti tijekom zemljane sezone.

S tom konstatacijom slaže se i Verdasco, koji se nije proslavio u svom prvom Masters 1000 finalu. "Kada je zdrav, Nadal je daleko najbolji igrač na zemlji. Prošle godine je izgubio od Federera i Söderlinga i to zato što je bio umoran i zato što je imao problema s koljenom. Kada igra na ovakvoj razini, ama baš nitko ga ne može pobijediti. Posljednjih šest godina on je toliko dominantan, a ja sam samo jedan u nizu. Ne znam kako ga pobijediti, što da vam kažem?", iskreno je prozborio tri godine stariji Španjolac.

Razloge poraza Verdasco nije tražio u problematičnom vratu koji ga je ukočio u trećemu gemu te kaže: "Konačan rezultat nije pravo mjerilo stanja na terenu. U nekim gemovima sam imao priliku biti bliže i natjerati ga na veći angažman. Međutim, on je imao zaista nevjerojatan dan i igrao je sjajno. Ja sam, pak, možda previše forsirao i griješio više nego inače."

Na kraju dodajmo kako je naslov u konkurenciji parova pripao prvim nositeljima Danielu Nestoru i Nenadu Zimonjiću koji su vodili 6:3 i 2:0 kada su peti nositelji Mahesh Bhupathi i Maks Mirnji predali zbog Indijčeve ozljede noge.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2010. u 20:46
    vamos rafa najaci si
    Obrisan korisnik