Košarka

Spahija s Valencijom do Eurokupa

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.04.2010.
Spahija s Valencijom do Eurokupa
Foto: EPA

Bivši hrvatski izbornik Neven Spahija u riznicu trofeja dodao je i osvojen Eurokup. U finalu Eurokupa u Vitoriji svladali su s lakoćom berlinsku Albu sa 67:44...

Valencia je potpuno dominirala završnim turnirom Eurokupa i zasluženo osvojila naslov pobjednika. Finalni dvoboj bio je brzo riješen rezultatske neizvjesnosti, Španjolci su od samog početka susreta bili očito i značajno bolji te su u konačnici i visoko slavili 67:44.

Obrana Valencije bila je na najvišoj razini. U prvom poluvremenu Alba je ubacila tek 22 poena, a isto toliko dodala je i u drugom. Za razliku od Nijemaca, Valencia je samo u drugoj četvrtini ubacila 25 poena te je već na poluvremenu imala značajnu prednost. U drugom poluvremenu prednost je nastavila rasti te se zaustavila na konačnih 23 poena na strani Spahijine momčadi.

Vezane vijesti

U pobjedničkim redovima Kosta Perović je ubacio 17 poena, a Thomas Kelati je dodao 13 uz pet skokova. Kod Albe po devet poena ubacili su Derrick Byars i Steffen Hamann dok je Jurica Golemac dodao četiri poena i pet skokova.

U susretu za treće mjesto Bizkaia je bila bolja od Panelliniosa 76:67. Grci su odradili kvalitetnih prvih 20 minuta i loših drugih 20 minuta te su zasluženo poraženi.

U pobjedničkom sastavu Alex Mumbru je ubacio 16 poena, Axel Hervelle je uhvatio deset skokova, a Marko Banić za 20 minuta ubacio je 15 poena (7/12). Damir Markota za 12 minuta je promašio jednu tricu i uhvatio tri skoka. Kod Grka Ian Vougioukas je ubacio 17 poena, a Roderick Blakney 11.

Eurokup

za 3. mjesto

Dominion Bilbao Basket76:67Panellinios

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup

za 3. mjesto

Dominion Bilbao Basket76:67Panellinios

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 09:28
    neka.neka...
    Obrisan korisnik