Košarka

Spahija: "Očekivao sam titulu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 19.04.2010.
Spahija: "Očekivao sam titulu"
Foto: EPA

Valencia Nevena Spahije sigurnim je nastupom uzela naslov pobjednika Eurokupa, a naš trener ističe na nije planirao ništa manje od toga...

"Moram čestitati svojoj momčadi na sjajnom poslu, i to ne samo u finalu Eurokupa. Ovaj je trofej kraj nevjerojatne sezone u kojoj su moji igrači pokazali nevjerojatan pristup igri", izjavio je Neven Spahija nakon finalne utakmice u kojoj je Valencia svladala berlinsku Albu rezultatom 67:44.

Jurica Golemac, igrač Albe: "Za našu je momčad bila velika stvar sam plasman na završni turnir. Međutim, ovako izgubiti finale nije lako i emocionalno smo prazni. Nismo dobro reagirali i nismo mogli Valenciji ništa. Kada vodite s 15 koševa razlike, ne osjećate pritisak - zato su u drugom poluvremenu bez problema pogađali svoje šuteve".

Vezane vijesti

"Sretan sam što sam dobio priliku doći u ovaj klub. Pobjednici smo, što je najvažnije, ali moram reći da smo nadjačali veliku momčad. Albi i Luki Pavičeviću želim sve najbolje u budućnosti", korektno je dodao Spahija.

Valencijin strateg poslije je priznao i da je došao u Vitoriju isključivo po trofej: "Očekivao sam titulu. Upozorio sam svoje igrače da će Alba igrati 40 minuta u sporom ritmu te smo mi morali učiniti isto. A kako smo tjelesno vrlo snažna momčad, možemo se prilagoditi bilo kojem stilu igre. Nisam mogao pogoditi konačan rezultat, ali bio sam uvjeren u pobjedu".

Jedna od najvećih uzdanica njegove momčadi ove sezone bio je Matt Nielsen. "Očito je sjajan osjećaj pobijediti u finalu. Svaka čast Albi na dobroj utakmici, a treba naglasiti veliko zajedništvo koje vlada u Valenciji. To je teško nadmašiti. I naši su navijači zaslužili ovaj trofej, bodrili su nas cijelim putem", kaže.

Luka Pavičević, trener Albe, prokomentirao je utakmicu sljedećim riječima: "Čestitam Valenciji i treneru Spahiji, odličnu su sezonu u Eurokupu okrunili pobjedom u završnici. Smatram da je bilo vidljivo da nama za pobjedu treba gotovo savršena utakmica, a u prvom poluvremenu nismo pazili na pojedinosti".

"Napadi nisu bili izgrađeni do kraja, a to nam je obično jača strana. Istovremeno smo popustili u obrani i 15 koševa razlike je bila prevelika prednost u nastavku", zaključio je Pavičević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!