Rukomet

Počinje rukomet na pijesku

Sportnet • utorak, 20.04.2010.
Počinje rukomet na pijesku

Turnirom koji će se održati prvog vikenda mjeseca svibnja na igralištu za rukomet na pijesku velikog jezera ŠRC Jarun započinje sezona rukometa na pijesku u Hrvatskoj. Turnir je prijateljskog karaktera, a ulazak velikog sponzora, kao i prijava ponajboljih domaćih ekipa obećava visoku kvalitetu u organizacijskom ali i igračkom smislu.

Treću godinu zaredom, nakon uspješno organiziranih prethodnih turnira na kojima je prosječno sudjelovalo dvadesetak ekipa, Akademski klub rukometa na pijesku Detono Zagreb organizira turnir u rukometu na pijesku, na kojem će snage moći odmjeriti ponajbolji igrači ovog trofejnog sporta u Hrvatskoj. Isto tako, priliku za odmjeravanje snaga dobit će i ekipe u juniorskoj konkurenciji (1992. i mlađi) te ekipe koje će se po prvi puta naći na pijesku (1999. i mlađi).

Samo otvorenje turnira, kao i utakmice u grupi rasporedom su predviđene za subotu, dok će se borba za poredak i medalje te dodjela nagrada u svim kategorijama odvijati u nedjelju, 2. svibnja.

Ovo je odlična uvertira u pjeskašku sezonu i prava prilika za odmjeravanje snaga prije službenog početka Prvenstva Hrvatske, koje će započeti u lipnju. Ovim turnirom, kao i planiranom Zagrebačkom ligom u rukometu na pijesku (koja će se odigravati tijekom svibnja) pružena je prilika za uigravanje i brušenje forme svim ekipama koje su voljne sudjelovati.

"Osim seniorskih ekipa, ovo je hvalevrijedan projekt pošto će se rukometom na pijesku po prvi put baviti šezdesetak djece u dobi od 10 do 12 godina. Natjecanja u rukometu na pijesku za navedeni uzrast iznimno su rijetka te mislimo da bi ovim turnirom mogli zainteresirati i najmlađu populaciju za bavljenje ovim izrazito atraktivnim sportom. Također, najbolji pojedinci te ekipe imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade", naglasila je Romana Domjančić, jedna od organizatorica turnira.

Vrijedi napomenuti da će se prijave ekipa primati do 27. travnja, nakon čega će se odrediti način te sam raspored odigravanja. Bez obzira na vremenske uvjete, turnir će se održavati, a ovim putem pozivaju se sve ekipe koje su zainteresirane za sudjelovanje da se jave na [email protected]

Više informacija o samom turniru mogu se naći na službenoj stranici Kluba: www.bhc-zagreb.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!