Rukomet

Arslanagić dovela KIF Vejen do finala

Željko Kubatka • utorak, 20.04.2010.
Arslanagić dovela KIF Vejen do finala
Foto: Davor Sajko

Danski KIF Vejen se plasirao u finale Kupa kupova zahvaljujući i dobroj igri i golovima Maide Arslanagić koja u izjavi za Sportnet.hr ulogu favorita u finalu prepušta ekipi Budućnosti…

Prvu polufinalnu utakmicu u Oldenburgu s istoimenom ekipom, danski sastav je uvjerljivo pobijedio rezultatom 25:17, a najbolji strijelac KIF-a i utakmice bila je hrvatska reprezentativka Maida Arslanagić. Uzvrat u Koldingu su Dankinje shvatile kao formalnost što su uporne Njemice iskoristile i pobijedile rezultatom 25:22. Opet je najuspješnija "danska" rukometašica bila Maida Arslanagić s šest golova.

"Imamo sreće da smo prvu utakmicu igrale jako dobro i osigurale velikih osam razlike tako da je uzvrat bio čista formalnost, ne samo na papiru, nego i u našim glavama. Vjerojatno je i to jedan od razloga što smo odigrale tako loše. Bilo je to jedno od naših lošijih izdanja, ali na kraju je najbitnije da smo u finalu i to se pamti. Velika stvar za klub koji je uglavnom poznatiji po muškoj ekipi, ali oni nikad nisu ostvarili ovakav uspjeh, a već godinama su na Euro-sceni.", rekla je za Sportnet.hr Arslanagić.

Na pitanje što misli o finalnoj utakmici Maida je odgovorila: "Finale će biti teško, no mi smo naviknule na teške protivnike zahvaljujući ždrijebu koji nas i nije baš mazio tijekom godine (osmina finala - Lada, četvrtfinale - Zvezda). Mislim da su šanse izjednačene. Možda bi dala malu prednost Budućnosti jer je ekipa koja je za razliku od nas već osvajala euro trofeje, ali i one imaju svoje slabosti koje su pokazale, pogotovo na gostujućim terenima ove godine."

Danski sastav je pravo iznenađenje u svim euro kupovima i do finala je morao savladati dvije velike prepreke, dvije velike ruske ekipe Ladu i Zvezdu koja je euro natjecanje započela u Ligi prvakinja. Slijedile su dvije senzacije koje je rijetko tko očekivao. KIF Vejen je preskočio Ladu i Zvezdu – rusku reprezentaciju u malom. U prvoj utakmici s Zvezdom naša rukometašica je postigla čak 11 golova.

Maida Arslanagić nije pozivana u reprezentaciju u zadnjim kvalifikacijskim utakmicama što je bilo pravo iznenađenje. Poslije svih dobrih igara za svoj klub u najboljoj europskoj ligi za rukometašice i Kupu kupova, iznenađenje ne smije biti i Arslanagić mora ponovo zauzeti svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

Prva finalna utakmica Kupa kupova će se igrati u Koldingu 8./9. svibnja, dok je uzvrat tjedan kasnije 15./16. svibnja u Podgorici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!