Košarka

Hemofarm vjeruje u treću sreću

Ivor Krapac, Branko Barić • petak, 23.04.2010.
Hemofarm vjeruje u treću sreću
Foto: Kristijan Komarica

U petak u 17:15 zagrebačka Arena nakon rukometa i brojnih koncerata svjedočit će svojoj prvoj košarkaškoj utakmici u povijesti. Partizan i Hemofarm osim za prve koševe u velebnoj dvorani, borit će se i za prolazak u veliko finale regionalne NLB lige. Dva puta u regularnom dijelu sezone s(p)retniji su bili Beograđani, no u Vršcu vjeruju da će treća za njih biti sreća...

Ako je suditi po dva ogleda ovih klubova u regularnom dijelu sezone, zagrebački gledatelji trebali bi svjedočiti pravom košarkaškom trileru. Vrščani su u oba susreta imali pobjedu u džepu, ali oba puta im se ukazao Petar Božić i na nevjerojatan način pomrsio im planove. Prvo je u trećem kolu u Beogradu tricom s devet metara sa sirenom odveo utakmicu u produžetak, u kojem je slavio u partizan, da bi u 17. kolu u Vršcu ponovno pogodio tricu sa sirenom, ali ovog puta za pobjedu 91:90.

Iako je Partizan slavio u obje utakmice, Duško Vujošević zna da u ovakvim susretima uloga favorita ne znači previše: "Sutra igramo protiv ekipe koja ima vrlo veliku kvalitetu. Vršac je postao košarkaški centar u Srbiji, bit će vrlo teška i neizvjesna utakmica, a vjerujem da je moja momčad u nijansama jača od Hemofarma i nadam se da ćemo, bez obzira što je jedna utakmica, uspjeti tu razliku s papira prenijeti i na parket."

Iako je Partizan prepunih sjajnih igrača, crnogorski strateg zna da je ključ svega njihov pristup: "Bitni su angažman, energija, da svatko pruži najviše što se može. Očekujem da će tako biti, a za što će to biti dovoljno, teško je reći."

Željko Lukajić, koji je početkom godine zamijenio Stevana Karadžića na klupi Vrščana, izuzetno je zadovoljan onim što je njegova momčad napravila ove sezone, posebno zbog činjenice da je to napravila u potpuno drukčijim okolnostima u odnosu na ostale sudionike turnira: "Želimo opravdati sve što smo dosad napravili i pozitivan imidž koji nosimo sa sobom. Oslonjeni smo samo na našu logistiku, bez pomoći sa strane i bez navijačke podrške, pa ovo što smo napravili je nešto što je dužno poštovanja i treba biti primjer."

Hemofarmov trener svjestan je snage klubova na turniru, ali i mogućnosti svoje ekipe: "U dobrom smo društvu, u kremi klubova koji imaju veliku povijest iz bivše Jugoslavije, a sada su sudionici Eurolige, dok smo mi najmlađi kolektiv po stažu. Sigurno da imamo svoje šanse, želim da odigramo ponovno kvalitetnu i jaku utakmicu kakve smo ove sezone igrali protiv Partizana, da završimo kao što smo dosad završavali, sportski i fer."

Iako je Partizan Favorit u polufinalu, Lukajić vjeruje da se može i preko sudionika euroligaškog Final Foura: "U sportu je sveto da pobijedi sretniji i spretniji, a sigurno je da natjecanje kao što je ovaj Final Four može odlučiti jedna lopta, neki raspoloženi pojedinac, malo sreće, a nadam se da će to biti na našoj strani."

NLB liga Final Four

polufinale

Partizan72:67Vršac
Cibona78:73Petrol Olimpija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaABA liga

NLB liga Final Four

polufinale

Partizan72:67Vršac
Cibona78:73Petrol Olimpija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!