Nogomet

Petrić: "Vjerujem da ćemo ostvariti san"

Antonija Pavlić • petak, 23.04.2010.
Petrić: "Vjerujem da ćemo ostvariti san"
Foto: EPA

Mladen Petrić i Bruno Labbadia nisu bili u potpunosti zadovoljni remijem protiv Fulhama na Nordbank Areni, ali su svjesni kako će u Engleskoj imati više prostora budući da će se Fulham morati otvoriti. Roy Hodgson je pak bio presretan nulom zbog svih peripetija i dugog putovanja koje su morali proći na putu do Njemačke...

Bruno Labbadia nije bio potpuno zadovoljan remijem protiv Fulhama u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige, kao ni činjenicom da je unatoč ozljedi aduktora u igru morao uvesti hrvatskog napadača Mladena Petrića.

"Nismo iskoristili svoje prilike, premda je bilo očito da smo silno željeli na uzvrat putovati s prednošću. Iako nam nije potpuno svejedno, ipak i remi možemo smatrati dobrim rezultatom jer bi nam u Londonu moglo biti čak i lakše nego kod kuće", kazao je.

Fulham nije imao velike aspiracije na Nordbank Areni, a HSV, kaže Labbadia, nije znao iskoristiti tu njihovu "rezigniranost" u napadu. "Englezi su se postavili prilično zatvoreno i morali smo jako paziti na eventualne kontranapade. Bit će teško i napeto i u uzvratu, ali vjerujem u svoje momke i prolazak u finale."

Hrvatski reprezentativac Mladen Petrić složio se pak sa svojim trenerom, rekavši: "Remi nije loš rezultat, mislim da s njim možemo živjeti. Svatko bi bio mnogo sretniji s pobjedom, ali mogli smo proći i gore, stoga ne smijemo jadikovati."

"Fulham će u Londonu morati napasti što će nam otvoriti više prostora i samim će time i utakmica biti bolja i sadržajnija prilikama. Moramo odigrati pametno i zabiti pogodak, nakon čega će oni teško postići dva. Vjerujem da možemo ostvariti san i plasirati se u finale."

Roy Hodgson je pak bio presretan "nulom". "Moramo biti jako sretni s obzirom na sve poteškoće koje smo prošli da bismo uopće došli u Njemačku. Nije lako dva dana putovati, pa nakon toga igrati utakmicu, ali smo bili odlučni to ne koristiti kao ispriku i ispunili smo taj zadatak i slabosti koje su iz toga proizašle nismo prezentirali na terenu."

Za razliku od svog kolege na njemačkoj klupi, smatra da sada sve ide na Fulhamov mlin. "Na Craven Cottageu će sve biti drukčije. Ne smijemo misliti da smo već pobijedili, to bi nas moglo 'dotući'; odradili smo tek prvo poluvrijeme i preostaje nam još teških 90 minuta. U Njemačkoj smo kreirali nekoliko dobrih prigoda, a siguran sam da će ih kod kuće biti još i više."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!