Nogomet

McCarthy: "Bit će jako teško"

Ante Zovko • subota, 24.04.2010.
McCarthy: "Bit će jako teško"

Benni McCarthy svoje će treće Svjetsko prvenstvo za Južnoafričku Republiku igrati na domaćem terenu. Jedan od najvećih afričkih napadača u razgovoru za Fifinu službenu stranicu podijelio je svoja očekivanja.

Premda ove sezone nije previše standardan na klupskom planu, čak i kad je Blackburn zamijenio West Hamom, napadač Južnoafričke Republike Benni McCarthy bit će sigurno u kadru Carlosa Alberta Parreire na ovogodišnjoj svjetskoj smotri.

Iako je njegova reprezentacija ovaj put u svojstvu domaćina, McCarthy očekuje teške izazove. "Ako ćemo iskreno, bit će jako, jako teško. Nismo mogli dobiti težu grupu. Urugvaj je vrhunska južnoamerička momčad sa sjajnim igračima u postavi i bit će tvrd orah, dok će i Meksiko biti jako težak protivnik. I naravno, tu su Francuzi. Iako u posljednje dvije godine nisu u najboljem izdanju, još uvijek imaju odlične igrače, a ako dobro počnu turnir, tko zna dokle mogu."

Domaća reprezentacija neće imati problema s prilagodbom, ali mogla bi s pritiskom velikih očekivanja. "Za nas je prednost to što igramo kod kuće, imamo većinu navijača na svojoj strani, a imamo i uvjete na koje smo naviknuli, dok će se druge momčadi morati prilagoditi. To je faktor koji bi nam mogao ići u prilog. Samo se nadamo da ostvarimo dobar rezultat u prve dvije utakmice, prije Francuske. Nikad ne znate, možda ostvarimo dobre preduvjete za prolazak kroz nokaut fazu."

McCarthy kao prve favorite prvenstva ističe Brazil i Španjolsku, ali ne vjeruje Engleskoj. "Engleska je uvijek bila snažan natjecatelj, ali mediji ih vole proglasiti favoritima. Imaju ozbiljnog izbornika i bit će ozbiljan protivnik. Ali ne vidim Englesku kao prvaka, možda kao polufinalista, tako nešto", kaže 32-godišnji napadač.

Prvenstvo se prvi put igra na afričkom tlu i reprezentacije s Crnog kontinenta imaju velika očekivanja. "Mislim da Obala Bjelokosti ima snažnu momčad, ali vidio sam ih previše puta kako se raspadnu na Afričkom kupu nacija, ondje gdje je najvažnije. U afričkom nogometu igrači još uvijek misle da moraju sve napraviti sami. Eto'o, Drogba i Essien možda vjeruju da su zato što igraju za Chelsea i Inter među najboljima na svijetu, da moraju sami iznijeti teret svoje reprezentacije. Mislim da je to problem kod nas u Africi. Ne držimo puno do momčadske igre. Nadam se da će se to na Svjetskom prvenstvu promijeniti", kaže napadač West Hama.

Iako vjeruje u timski rad, McCarthy smatra kako jedan igrač može obilježiti svjetsku smotru. "Mislim da je to moguće, a vidjeli smo što Messi radi u Barceloni, mislite kako je to moguće s 22 godine? Može li bolje od toga? Argentina ima kvalitetnih igrača i ako budu radili za njega, ovo bi Svjetsko prvenstvo moglo pripasti Messiju, biti njegov trenutak slave."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!