Ostali sportovi

Miran Pirner ostao bez finala

Sportnet • srijeda, 28.04.2010.
Miran Pirner  ostao bez finala

Najbolji hrvatski "streetstyler" ipak se nije uspio lansirati među 16 najsjajnijih zvijezda svjetskog "žongliranja loptom". U najizjednačenijoj od osam kvalifikacijskih skupina 22-godišnji Zagrepčanin ostvario je pet vrijednih pobjeda, no poraz od predstavnika SAD-a koštao ga je plasmana u TOP 16...

Freestyle

Freestyle nogomet je relativno mlada disciplina kod nas, a i u svijetu. Zasniva se na kreativnoj kontroli lopte u zraku. Za bavljenje ovim sportom, uz loptu, potrebni su sati i sati treninga, nevjerojatna koncentracija, brzina i već spomenuta, neizostavna kreativnost. Nadigravanje ("battle") dvojice streetstylera traje tri minute. Svaki igrač izvodi trikove u trajanju 15 sekundi, potom prebacuje loptu protivniku, i tako se dinamično izmjenjuju.

U šoku je ostao i Amerikanac, jer njegova se pobjeda nad Miranom pokazala pirovom. Favorizirani Nizozemac Daniel opustio se nakon uvodne četiri pobjede, izgubivši dvije od tri završne "utakmice" – stvorivši time krug trojice s omjerom 5-2. Najdeblji je kraj u takvom raspletu izvukao Pirner, zauzevši tek četvrto mjesto. Predstavnik SAD-a također je ostao ispod crte, Daniel je ipak prošao dalje, dok je prvo mjesto osvojio Meksikanac Jovanny Gonzalez s omjerom 6-1.

Večeras, između 19:55 i 21:00 cijeli svijet može posjetiti Cape Town – prijenos završnice Red Bull Street Style svjetskog prvenstva osiguran je na www.redbull.hr!

Finalnih 16 / Red Bull Street Style World Final 2010

Faruk Onmaz - Austrija
Arthur - Brazil
Rocky - Kolumbija
Palle - Švedska
Brizze - Danska
Jose Avalos – El Salvador
Séan - Francuska (branitelj naslova)
FX - Mađarska
Daniel Rooseboom - Nizozemska
Kamalio – Južnoafrička Republika
Azun - Norveška
Nam the Man - Irska
Andrew Henderson - Ujedinjeno Kraljevstvo
Nadir - Švicarska
Luki - Poljska
Jovanny Gonzalez – Meksiko

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!