Rukomet

Hrvatski juniori protiv Slovenije, Švedske i Rumunjske

Sportnet • subota, 01.05.2010.
Hrvatski juniori protiv Slovenije, Švedske i Rumunjske
Foto: Axel Heimken

Hrvatska juniorska reprezentacija (igrači rođeni 1990. i mlađi) saznala je protivnike u skupini na Europskom prvenstvu koje će se od 29. srpnja do 8. kolovoza igrati u Slovačkoj.

Hrvatska je uoči ždrijeba bila smještena u drugu jakosnu skupinu zajedno sa Španjolskom, Francuskom i Portugalom. Voljom kuglica, Hrvatska će na Europskom prvenstvu igrati u Skupini D. Iz najjačeg bubnja izvukli smo Sloveniju, iz treće jakosne skupine Švedsku, a nominalno najslabiji protivnik u skupini izvučen iz četvrtog bubnja bit će Rumunjska.

Izbornik Vladimir Canjuga je komentirao: "Nisam baš presretan ždrijebom. Šveđani su vrlo jaki, Slovenci naši susjedi s kojima smo veliki rivali, a Rumunji, iako su mi potpuna nepoznanica, sigurno nisu slabi. Sve u svemu, upali smo u vrlo jaku, sigurno najjaču od svih grupa. U drugoj se fazi križamo sa skupinom gdje su naši stari protivnici Španjolci s kojima smo u ovoj generaciji igrali već pet puta na velikim natjecanjima te aktualni europski prvaci Nijemci. No i mi smo aktualni svjetski prvaci i ako želimo u borbu za medalje moramo sve pobijediti. Vjerujem u svoje dečke i uz dobre pripreme možemo ostvariti cilj, a to je jedno od prva tri mjesta."

Sastav skupina EP u Slovačkoj:
Skupina A: prvak iz 2. kval. skupine, Portugal, Slovačka, Izrael
Skupina B: Danska, Francuska, Češka, drugoplasirani iz 2. kval. skupine
Skupina C: Njemačka, Španjolska, Rusija, Finska
Skupina D: Slovenija, Hrvatska, Švedska, Rumunjska

Zbog zastoja u zračnom prometu uzrokovanog vulkanom na Islandu, još se mora odigrati kvalifikacijska Skupina 2. Domaćin je Island, a osim njih sudjeluju još Srbija, Crna Gora i Makedonija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!