Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice u Osijeku

Željko Kubatka • utorak, 04.05.2010.
Hrvatske odbojkašice u Osijeku
Foto: Željko Kubatka

Od 21. do 23. svibnja u Osijeku će se odigrati kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo u Italiji i Srbiji 2011. godine. Neke odbojkašice su već doputovale u slavonsku metropolu i na prvoj press konferenciji izbornik Miroslav Aksentijević, Mia Jerkov i Marina Katić izrazili su zadovoljstvo uvjetima za pripreme…

Od 21. do 23. svibnja u Nastavno sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku odigrat će se prvi turnir drugog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo za odbojkašice koje će 2011. godine zajednički organizirati Italija i Srbija.

POPIS IGRAČICA

1. Maja Poljak, Vakifbank, Turska
2. Katarina Barun, CSvolei2004 Tomis Costanta, Rumunjska
3. Jelena Alajbeg, CSU Metal Galati, Rumunjska
4. Sanja Popović, VC Besiktas JK, Turska
5. Ilijana Dugandžić, ŽOK Split 1700
6. Mia Jerkov, Rebecchilupa Piacenza, Italija
7. Marina Miletić, Panionios, Grčka
8. Senna Ušić Jogunica, Scavolini Pesaro, Italija
9. Matea Ikić, Risco Scoti Pavia, Italija
10. Paola Došen, ŽOK Rijeka
11. Ivana Miloš, ŽOK Rijeka
12. Tamara Sušić, OK Volksbank Azena
13. Ana Grbac, VBC Volero Zurich, Švicarska
14. Marina Katić, Rebecchilupa Piacenza, Italija

Drugi turnir će se odigrat, odmah nakon osječkog, u Španjolskoj. Sveukupni pobjednik (na oba turnira) izravno će se plasirat na Europsko prvenstvo, dok će drugoplasirana ekipa igrat dodatne kvalifikacije.

Na turniru sudjeluju reprezentacije Hrvatske, Španjolske, Crne Gore te Švicarska. Favoriti za osvajanje prvog mjesta su naša reprezentacija i Španjolska. U zadnjim međusobnim susretima Hrvatska je bila bolja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo – 3:2 u setovima, dok je istim omjerom Španjolska bila bolja na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Na prvoj press konferenciji u osječkoj dvorani Gradski vrt hrvatski izbornik Miroslav Aksentijević je prvo zavalio gradu Osijeku i Osječkom odbojkaškom savezu što su u ovakvim uvjetima ugostili najbolje hrvatske odbojkašice i pružili im idealne uvjete za pripreme i odigravanje kvalifikacija.

"Zadovoljstvo je doći u ovakvu prijateljsku sredinu. Osijek je poznat po dobroj odbojci i moram izraziti zahvalu svima koji su nam pružili ovakve uvjete smještaja i priprema." – rekao je Miroslav Aksentijević.

"Nadam se da će ovakvo okruženje i puna dvorana izazvati pozitivnu reakciju kod mojih igračica i da ćemo ostvariti cilj, osvojit prvo mjesto i plasirati se na Europsko prvenstvo."

Prošla je faza kada smo se formirali, okupljali i tražili. Vrijeme je da se pokažu plodovi našeg rada i da postignemo neki značajniji uspjeh." – dodao je hrvatski izbornik."

I Mia Jerkov je imala samo riječi hvale za slavonske domaćine: "Oduševljeni smo prilikama u Osijeku. Smještaj i dvorana su naprosto fantastični. Plan je da budemo prvi u skupini. Imamo kvalitetu i trebamo još samo kontinuitet nastupa na velikim natjecanjima."

Ništa manje pohvala nije dala ni druga reprezentativka Marina Katić: "Smještaj i uvjeti treninga su vrhunski. Dat ćemo sve od sebe da odvojimo prvo mjesto."

Raspored odigravanja prvog turnira skupine D 2. kruga kvalifikacija za EP odbojkašica:
21. svibnja 2010. (petak):
17,30 sati: Hrvatska – Švicarska
19,30 sati: Španjolska – Crna Gora

22. svibnja 2010. (subota):
15,00 sati: Hrvatska – Španjolska
17,00 sati: Crna Gora – Švicarska

23. svibnja 2010. (nedjelja):
15,30 sati: Španjolska – Švicarska
17,30 sati: Hrvatska – Crna Gora

Subotnji termin u slučaju dopuštenja od strane CEV-a:
17,00 sati: Crna Gora – Švicarska,
19,30 sati: Hrvatska - Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!