Nogomet

Poklepović: "Lijepo je biti Hajdukovac"

Marin Vuković • srijeda, 05.05.2010.
Poklepović: "Lijepo je biti Hajdukovac"
Foto: Duje Bonačić

Šibenik u uzvratnoj utakmici finala hrvatskog Kupa nije uspio anulirati prednost Hajduka iz utakmice na Poljudu. Splićani su još jednom slavili, ovaj put s 2:0 i zasluženo podigli Rabuzinovo sunce. Neposredno nakon utakmice u izjavi za Hrvatsku radioteleviziju iznimno sretan bio je trener Hajduka Stanko Poklepović, izjavivši da je ponosan što je bio sudionik ovakvoga događaja.

Stanko Poklepović, trener Hajduka: "Moram reći da je danas lijepo biti Hajdukovac, jako sam ponosan što sam bio sudionik ovog finala. Mi smo sebi postavili cilj i ostvarili smo ga i čestitam svima koji nose Hajdukovo srce. Treba pljeskati i Šibeniku jer je i on zaslužio čestitke za igru i za ponašanje, kako igrača i gledateljstva. Mislim da je rezultat 2:0 jedan zasluženi rezultat."

"Ne bih sad ulazio u komentare oko igre i utakmice, previše smo veseli i radosni, a o detaljima ćemo kasnije. Htio bih čestitati ovoj publici koja je odlično navijala za svoje ljubimce i zahvalio bih i jednima i drugima što su navijali bez ijednog incidenta. Čini mi se da je bila presudna koncentracija i čini mi se da su moji igrači u presudnim trenucima imali više koncentracije te da su zasluženo došli do pobjede."

Branko Karačić, trener Šibenika: "Sigurno da smo očekivali osvajanje trofeja, iz razloga što smo imali aktivan rezultat iz prve utakmice. Bili smo nažalost impresionirani važnošću utakmice i ambijentom i prvih 20 minuta odigrali smo najlošije ove sezone. Poslije toga imali smo veliku inicijativu i puno šansi, ali nismo ostvarili ono što smo sanjali i što smo mislili da možemo ostvariti."

"Hajduk nas nije iznenadio ničim, mi smo očekivali baš ovakav sastav Hajduka. Znali smo da će igrati zatvoreniju varijantu i mijenjanje Vukušića s Ibričićem, ali moram reći da smo nakon tih početnih 20 minuta do kraja prvog dijela imali tri stopostotne prilike. Imali smo i u drugom dijelu dvije-tri situacije koje bih volio ponovno vidjeti prije nego dam svoj komentar."

"Hajduk je našom greškom zasluženo došao do vodstva, u drugom dijelu smo se vratili i pokušavali doći do situacije da zabijemo pogodak i eventualno drugim golom da dođemo do penala, ali smo s previše kratkih pasova olakšali Hajduku da privede utakmicu kraju. Mogu samo čestitati gospodinu Poklepoviću što su osvojili trofej."

"Ne želim osporiti zasluženu pobjedu Hajduka, čestitam im i želim im svu sreću, no ne mogu prešutjeti neke situacije koje su prevagnule utakmicu na stranu Hajduka. U ovom trenutku sam tužan, ali i sretan što sam na čelu ovih izvanrednih, karakternih igrača koji su napravili odličan rezultat. Čast nam je biti u finalu Kupa i još uvijek imamo situaciju da Europu uhvatimo kroz prvenstvo i nadam se da ćemo to i učiniti."

Josip Skoko: "Ovo je moj prvi trofej u dresu Hajduka i ne mogu biti sretniji. Ovo je fantastično, momci su bili borbeni, nije bila lijepa utakmica, ali pobjeda je naša i to je najvažnije. Mislim da smo osvojili zasluženo jer smo bili bolji, iako smo i u Splitu trebali pobijediti uvjerljivije. Svaka čast Šibeniku na tvrdoj igri i čestitam i našim navijačima i svima ostalima. Udarac koji sam dobio je iznad koljena, bilo je tu i grčeva, ali bit će sve u redu. Bilo bi mi draže da smo osvojili i prvenstvo i kup, ali i ovo je OK. Što se tiče moje budućnosti u Hajduku, mislim da je ova sezona i posljednja."

Stipe Bačelić-Grgić: "Bila je to dobra utakmica, može se reći da smo skoro 90 minuta dominirali, u prvom poluvremenu imali smo dvije-tri šanse i nismo zabili pogodak. I drugo smo poluvrijeme otvorili dobro, a Hajduk je više sretno nego spretno zabio taj pogodak. Ne znam što bih rekao o pogotku, ne znam što bih rekao ni o jedanaestercu, čestitao bih tek Hajduku na osvojenom Kupu. Još jednom smo imali problema s realizacijom, to nas prati cijele sezone. Dajemo 100 posto, ali neće nas gol. Nadam se da će nam se otvoriti. Možemo biti zadovoljni sezonom i nadam se da ćemo do kraja zadržati četvrtu poziciju na ljestvici i plasirati se u Europu. Ovo je krasan dan šibenskog sporta, nakon Dražena Petrovića jedan od najljepših i hvala svim navijačima što su ga uveličali svojim prisustvom."

Ivica Kalinić, sportski direktor Hajduka: "Malo su emocije prevladale, neću biti licemjer pa reći da nisu, ali normalno da sam sretan što smo osvojili Kup nakon toliko godina. Ako nisam uspio kao trener, uspio sam na nekoj drugoj funkciji. Hvala treneru, publici, svima. Pokušavao sam ostati smiren tijekom utakmice, ali osjećao sam i neku sigurnost u našoj igri. Iako je početak drugog dijela pripao Šibeniku, zadnjih smo 10-15 minuta odigrali dobro i kontrolirali utakmicu.

Zoran Slavica, trener vratara Šibenika: "Jasno da smo tužni, iako smo sa zaostatkom ušli u utakmicu, nadali smo se da bi u konačnici mogli slaviti. Tuga je prisutna, ali moramo biti zadovoljni da smo igrali to finale. Ja bih izdvojio dva presudna segmenta ove utakmice: početna impresioniranost naše momčadi i nakon toga previše promašenih prilika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!