Nogomet

Subašić: "Imali smo dosta sreće"

Ivana Jurica • srijeda, 05.05.2010.
Subašić: "Imali smo dosta sreće"
Foto: Martina Japundžić

Šubićevac je u srijedu bio mjesto veselja hajdukovaca. Pet sušnih godina splitski prvoligaš nije vidio trofej i tu je seriju prekinuo u Krešimirovu gradu. Razumljivo je stoga bilo veliko veselje gostujućih nogometaša. Oni domaći, pak, čestitali su Bilima na pobjedi, a prokomentirali su i sporne situacije s kraja utakmice.

"Na našu žalost Hajduk je iz svoje prve ozbiljne situacije, poput prave, velike momčadi, zabio gol. Mi smo nakon toga imali svoje prilike, nismo zabili, nismo imali sreće. Mislim da je na kraju Hajduk ipak zasluženo pobijedio", kazao je vratar Šibenika Goran Blažević koji je i u ovoj utakmici pokazao kako je riječ o odličnom vrataru, imao je nekoliko zaista fenomenalnih obrana.

Njegov kolega na suparničkim vratima, Danijel Subašić, ističe kako je i sreća bila saveznik njegove momčadi: "Prvo poluvrijeme je bilo teško, puhalo je jugo prema našem golu. Ali zabili smo gol i onda nam je bilo lakše igrati. Oni su promašivali, mi smo imali dosta sreće. Napokon smo osvojili taj trofej nakon pet godina."

Ermin Zec u prvom je dijelu promašio tri odlične prilike svoje momčadi: "Žao mi je što nismo uspjeli doći do ostvarenja sna, osvajanja Kupa. Ali što je tu je. Dali smo sve od sebe, stvorili smo par izrazitih prilika, nismo zabili, Hajduk je to učinio i zasluženo je na kraju pobijedio."

I za Zeca nezaobilazno je bilo pitanje detalja s kraja utakmice, poništenog gola i nedosuđenog kaznenog udarca: "Ponovno su nam poništili čist gol, ali mi se moramo boriti s tim i nastaviti dalje igrati. Nije naše da pričamo o tome, ali takve se stvari događaju. Ovi su momci još jednom pokazali svima da znaju i mogu igrati. Mi ćemo dati sve od sebe da probamo izboriti Europu."

Strijelac prvog splitskog gola Ante Vukušić bio je presretan: "Prva sezona za Hajduk i prvi naslov. Što reći? Imali smo prednost iz Splita. Krenuli smo žestoko kao što je trener i rekao. Zabili smo taj gol, ja sam zabio i poslije nam je bilo lakše igrati. Zasluženo smo osvojili trofej."

"Čestitam Hajduku na osvajanju Kupa Hrvatske. Čestitao bih i svojim suigračima na hrabroj igri, dobroj borbi. Nadam se da smo pružili gledateljima dobru utakmicu. Nažalost, izgubili smo, ali takav je sport. U ovako teškim i važnim utakmicama protiv jakog protivnika kakav je Hajduk ne smiju se promašiti takve prilike, pogotovo u finalu Kupa. Da smo mi zabili u ranoj fazi utakmice kad smo imali te prilike utakmice se mogla skroz okrenuti u našu korist. Hajduk je velika momčad, veliki klub. Uvijek zabijaju i iz najmanjih prilika ili poluprilika. Tako je bilo i danas. Osvojili smo srebro, a to je isto povijesni rezultat za grad Šibenik i nogometni klub Šibenik", naglašava vezni igrač Šibenika Sandro Bloudek.

Pitali smo i Bloudeka za sporne situacije na samom kraju utakmice: "Nama se sa klupe činilo da ofsajda nije bilo, a poslije smo dobili i potvrdu sa HRT-a da ga definitivno nije bilo. Da je deset minuta prije kraja utakmice rezultat bio 1:1 svašta se je još moglo dogoditi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Deadpool06.05.2010. u 12:32
    kad faliješ 4 zicera malo je bespredmetno pričat o nekakvoj krađi zbog jednog krivo dosuđenog zaleđa
    Deadpool
  • Obrisan korisnik06.05.2010. u 11:53
    uopce ih nije nseto puno pokralo.....istina gol je triba bit, ali ne vidin da je tu bilo nesto drugo sporno....a pogotovo ne u prvoj utakmici
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2010. u 11:04
    a sreća se zove imenima sudaca koja su sudila obe utakmice finala Šibenik je pokraden da je ovako sudilo hajduku protiv dinama, sad bi se svi uzjogunili ovako, ko jebe Šibenik
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika05.05.2010. u 23:58
    svaka čast Blaževiću na izjavi. vrlo sportski
    jugoplastika