Nogomet

Fabio Cannavaro najavio kraj

Borna Rupnik • četvrtak, 06.05.2010.
Fabio Cannavaro najavio kraj
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kapetan talijanske nogometne reprezentacije, Fabio Cannavaro, objavio je kako će se po završetku Svjetskog prvenstva povući iz nacionalne selekcije...

"Već sada govore da sam prestar, mogu samo zamišljati što će govoriti u kolovozu", izjavio je talijanski kapetan Fabio Cannavaro najavljujući svoju odluku da se po povratku iz Južnoafričke Republike povuče iz reprezentacije.

36-godišnji Cannavaro nastupio je za Italiju rekordna 132 puta, a debitirao je još prije 13 godina. Kapetan je od 2002. godine, kada je tu čast preuzeo od Paola Maldinija.

Talijane na jugu Afrike čekaju Paragvaj, Slovačka i Novi Zeland, a Cannavaro vjeruje da njegova momčad može do jubilarnog petog naslova, drugog zaredom: "Nadam se da ćemo ponovno osvojiti trofej, odnosno zadržati ga".

Cannavaro je svojedobno proglašen i igračem godine u izboru Fife, a prošlo je veliko natjecanje, Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj, propustio zbog ozljede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2010. u 11:28
    Moj Cannavaro, budi sretan ako uopće prođete skupinu, bez obzira što je naizgled lagana. S takvom obranom, gdje su uz tebe nositelji Legrotaglie, Grosso i Chiellini (juventusovi prvotimci koji su više golova primili nego što su dali u ovoj očajnoj sezoni) ne piše vam se dobro....
    Obrisan korisnik