Nogomet

Zvezdi Kup Srbije

Maja Giljanović • četvrtak, 06.05.2010.
Zvezdi Kup Srbije
Foto: Sandro Donda

Usred stadiona Partizana nogometaši Crvene zvezde su osvojili Kup Srbije. Bivši europski prvaci su nakon dvije godine bez trofeja u finalu slavili protiv Vojvodine i osvojili 23. Kup u povijesti od Kupa bivše SFRJ, bivše Jugoslavije, bivše Srbije i Crne Gore i samostalne Srbije.

Europski prvaci 1991. nogometaši Crvene zvezde ovogodišnji su pobjednici Kupa Srbije. Crveno-beli su u finalu na stadionu najljućeg rivala Partizana pred 22.500 navijača protiv formalnog domaćina Vojvodine slavili 3:0 golovima Aleksandra Jevtića u prvom te Cadua i Miloša Trifunovića u drugom poluvremenu.

Vezane vijesti

Četvrti je ovo put da je Vojvodina u svojih 96 godina igrala u finalu i četvrti da je izgubila. Prvi put 1951. dobio ih je Dinamo ukupno u dvije finalne utakmice 4:0, a Zvezda ih je dobila i prije tri godine (2:0) i 1997. (1:0).

Delije pak, slave rekordni 23. Kup, tijekom godina Zvezda je slavila u Kupu bivše SFRJ, bivše Jugoslavije, bivše Srbije i Crne Gore i samostalne Srbije.

Igrači trenera Ratka Dostanića love dvostruku krunu, u subotu se vraćaju u Humsku, ali ovog puta igraju protiv Partizana i u 138. "večitom derbiju" u izravnom okršaju s braniteljima titule odlučuju o prvaku Srbije za 2010.

Srbija, finale Kupa:
Crvena zvezda - Vojvodina 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2010. u 10:09
    Osvojili smo pola duple krune :-)
    Obrisan korisnik