Nogomet

Van Bronckhorst se povlači nakon SP-a

Ante Zovko • srijeda, 12.05.2010.
Van Bronckhorst se povlači nakon SP-a
Foto: Davor Sajko

Kapetan nizozemske reprezentacije Giovanni van Bronckhorst odlučio se povući u igračku mirovinu nakon predstojećeg Svjetskog prvenstva.

Klupska karijera Giovannija van Bronckhorsta završena je prije nekoliko tjedana nakon što je Feyenoord osvojio četvrto mjesto u nizozemskom prvenstvu, a posljednje minute karijere doživjet će kao kapetan nacionalne vrste u Južnoafričkoj Republici. Nakon prvenstva počet će trenersku karijeru u omladinskim kategorijama Feyenoorda.

"Dvoumio sam se mjesecima i odluka nije bila nimalo lagana", izjavio je 35-godišnji branič. "Sada osjećam da mi je pao teret s leđa. Ponosan sam na karijeru i sve što sam postigao i doživio."

Van Bronckhorst, koji je uvršten i u pripremni popis Berta van Marwijka, dosad je upisao 97 nastupa za Oranje, a stoti će možda doživjeti i prije svjetske smotre. Od svojeg debija 1996. nastupio je na tri europska prvenstva i jednom na svjetskom, u Njemačkoj 2006.

Klupsku karijeru započeo je u Waalvijku 1993., a sljedeće godine nastavio u Feyenoordu, koji mu je bio i posljednja igračka postaja. Od 1998. do 2001. nastupao je za Glasgow Rangers, zatim za Arsenal (2001.-2003.) i Barcelonu (2003.-2007.). Zanimljivo je da osim dva kupa nikad nije osvojio domaće prvenstvo, iako mu je to uspjelo u svim ostalim klubovima, a s Barcelonom je podigao i pokal Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 20:28
    također, jedna od ikona europskog nogometa
    Obrisan korisnik