Nogomet

"Trener je rekao da ću se baš ja naći u prilici"

Borna Rupnik • četvrtak, 13.05.2010.
"Trener je rekao da ću se baš ja naći u prilici"
Foto: EPA

Junak prvog finala Europske lige postao je Urugvajac Diego Forlan, čija su dva pogotka probudila Fulham iz sna o europskoj tituli...

Urugvajski napadač Diego Forlan bio je prvo ime susreta na hamburškoj Nordbank Areni, u kojem je njegov Atletico Madrid svladao Fulham 2:1 i domogao se prvog naslova pobjednika Europske lige.

Diego Forlan: "Trener Quique Sanchez Flores radi odličan posao otkad je sjeo na klupu".
Antonio Lopez: "Zbog trenera znamo što želimo i za što igramo. On zaslužuje barem polovicu zasluga za ovaj podvig".

Forlan je postigao oba gola svoje momčadi. "Nije bitno tko je zabio, ja sam samo želio pobjedu", prokomentirao je poslije utakmice, ali i dodao: "Obožavam zabijati golove, o tome sanjam od djetinjstva".

"Sretan sam što su moji golovi pomogli Atleticu. Lijepo je bilo dobiti i pojedinačno priznanje, no bolje je osvajati trofeje s klubom", nastavio je.

Usprkos raspoloženom Forlanu, neizvjesnosti na terenu nije nedostajalo: "Kako god da igrate, uvijek vam se može dogoditi da izgubite. No, nama je trener prije produžetaka rekao da ćemo doći u priliku. Dapače, rekao je i meni da ću se baš ja naći u njoj".

"U Manchester Unitedu bio sam okružen velikim igračima, no zbog njih sam teško dolazio do mjesta u momčadi. Zato sam rekao Alexu Fergusonu da želim otići i sada igram redovito i zato sam sretan".

"Mislio sam da će sve biti gotovo za 90 minuta", priznao je, "ali Fulham nas je natjerao na dužu borbu".

"Sve u svemu, bilo je jako teško. Fulham se odlično branio, nije bilo lako pronaći put kroz njihovu obranu. Ali zasluženo smo pobijedili i sada moramo uživati u trenutku. A onda se okrećemo finalu Kupa kralja protiv Seville, gladni smo novih uspjeha", dodao je Forlan.

Atletico se, međutim, prvo mora vratiti kući: "Nadam se da nas čeka siguran povratak. Vulkan nam stvara probleme, ali želim da nas dočeka Madrid u crveno-bijelim bojama".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2010. u 13:54
    Ovo je dokaz koliko je nogomet nepredvidljiva igra. Iza sjajnog uspjeha Atletica sad stoji vrhunski strateg Qique Sanchez Flores. Svi igrači ga hvale i daju mu 50% udjela u uspjehu.... Čini se da su svi zaboravili da je Atletico u početku sezone najavljivao borbu rame uz rame za naslov u Primeri uz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2010. u 13:25
    sjajan forlan svaka cast
    Obrisan korisnik
  • domba5713.05.2010. u 12:32
    Ovo je jedna od malobrojnih pogrešaka u karijeri Sir Alexa koji ga je prodao a izgubio je po meni jednog od top 5 golgetera, jel od Diega dobijete sigurno 20komada po sezoni, grande Diego
    domba57