Nogomet

Red Bull obranio naslov

Borna Rupnik • petak, 14.05.2010.
Red Bull obranio naslov
Foto: EPA

Usprkos posrtajima u završnici prvenstva, igrači Red Bulla uspjeli su pobijediti u ključnom, posljednjem kolu i okititi se novim naslovom prvaka...

Branitelj titule prvaka Austrije, momčad Red Bulla iz Salzburga, obranila je svoj naslov pobjedom u zadnjem kolu tamošnjeg prvenstva. U završnih 90 minuta ušli su s bodom viška od bečke Austrije, a sačuvali su ga u Grazu.

Sturm je pao već u uvodnih 16 minuta: prvo je Cziommer pospremio odbijenu loptu u mrežu, a u nedugo potom Wallner pogađa za, pokazat će se, konačnih 2:0, tri boda i veliko slavlje ekipe koja je ove sezone izbacila zagrebački Dinamo iz borbe za Ligu prvaka.

Hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač cijelu je utakmicu odgledao s klupe. Red Bullu je to treći naslov prvaka u posljednje četiri godine.

Bečka Austria tako je unatoč pobjedi nad Riedom 2:0, uz dva gola Juna, ostala na drugom mjestu, a u leđa im gledaju gradski rivali, nogometaši Rapida.

Sastav čije boje brani i naš Nikica Jelavić također je upisao pobjedu. Za 3:1 kod Mattersburga najzaslužniji je Salihi, vlasnik hat-tricka, a Jelavić je odigrao cijelu utakmicu i zaradio žuti karton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!