Košarka

Nash: "Nitko se dosad nije žalio"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.05.2010.
Nash: "Nitko se dosad nije žalio"
Foto: EPA

Playmaker Phoenix Sunsa Steve Nash našao se posljednjih dana na udaru trenera Lakersa Phila Jacksona koji je ustvrdio kako nepravilno vodi loptu i suci mu to dopuštaju. Nash ne razumije u čemu je problem...

Finalna serija Zapada između Phoenix Sunsa i Los Angeles Lakersa započela je "otrovnim strelicama" sa strane trenera Lakersa Phila Jacksona. Jackson se u posljednje vrijeme često osjeća pozvanim komentirati protivničke igrače u sudačkom kontekstu pa je tako nedavno zaradio kaznu zbog komentiranja kriterija prema Kevinu Durantu i ne treba čuditi ako ponovno bude morao posegnuti u džep.

Jackson je komentirajući igru Sunsa dodirnuo Stevea Nasha za kojeg tvrdi kako mu se dopušta nepravilno vođenje lopte i kako Nash konstantno "nosi" loptu bez da mu suci to sankcioniraju.

"Ovo je novost za mene, očito imam sreće. Nisam siguran je li mi ikada suđena nošena lopta i da me je itko optužio za to. Najbolji trener u ligi, Gregg Popovich, u protekloj seriji nije imao takvih problema na primjer. Imamo najbolje suce na svijetu i treba vjerovati njihovim procjenama", odgovorio je Nash.

Jacksonova izjava nije prošla nezapaženo niti kod ostalih igrača Sunsa. Amare Stoudamire je samo kratko rekao. "To je Phil Jackson, tipično za njega", i nije htio dalje komentirati optužbe trenera Lakersa.

Trener Sunsa Alvin Gentry samo se nasmijao na te tvrdnje. "Morate se diviti Philu i njegovim metodama. Čovjek je stvarno kreativan. To je njegov način, ukoliko dozvolite da njegove riječi utječu na vas, imat ćete problema", smatra trener Sunsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2010. u 23:40
    To što Jackson ovako pokušava znači da se boji! Tako je i u prvom krugu blatio Duranta a protiv Jazza nije ništa govorio jer je znao da su bolji, standardna taktika. Samo mislim kako on ne bi trebao ništa spominjati o sucima jer svaki put kada se Gasol bezveze drekne, suci sude faul...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 20:49
    a očito Nash vodio loptu u košarci kao neko u nogometu jel mu je ipak suci nikad nisu oduzeli jer ju je krivo vodio tj. nosio zbog čega se onda oduzima lopta ako se ne varam, a to samo pokazuje da je komentar od Jacksona bio totalno suvišan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 14:36
    to je bilo metaforički... jer sam samo uspoređivao majstore jednog sporta se drugim. znam da nije ni blizu vođenje lopte u ta dva sporta... jel ako Steve Nash ne zna loptu voditi onda ne znam ko zna...ispričavam se...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 12:35
    To je isto kao i da npr. Mourinho kaže da Messi ili Ronaldo ne znaju voditi loptu... haha koji kreten da to kaže za jednog od najboljih play makera u ligi... ne moguće.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 11:17
    kako frajer baca bureke...
    Obrisan korisnik