Nogomet

Uspješan start priprema Južne Koreje

Marin Pintur • nedjelja, 16.05.2010.
Uspješan start priprema Južne Koreje

Reprezentacija Južne Koreje je uspješno krenula s pripremama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Pred prepunim stadionom u Seulu, Korejanci su svladali Ekvador s rezultatom 2:0...

Iako je Ekvador, koji se nije uspio plasirati u Južnoafričku Republiku, u Koreju doputovao bez svojih najboljih igrača koji igraju u Europi, pružali su dobar otpor domaćinima. Prvo je poluvrijeme bilo vrlo siromašno, jedini događaj vrijedan spomena je bila vratnica nakon udarca Yeom Ki-Huna.

U drugome dijelu Korejanci su pokazali bolju igru, ali do vodstva su došli tek u 72. minuti. Prije vodećeg pogotka domaćina, Ekvadorci su propustili odličnu priliku. Edison Preciado nije bio te sreće da dovede svoju reprezentaciju u prednost.

Ipak, Južna Koreja je uspjela slomiti otpor gostiju dvadesetak minuta prije kraja. Lee Sung-Ryeol je bio taj sretnik koji je uspio postići vodeći zgoditak za Koreju, a pobjedu je potvrdio Lee Chung-Yong šest minuta prije kraja dvoboja.

Južna se Koreja nalazi u skupini B Svjetskog prvenstva zajedno s Argentinom, Nigerijom i Grčkom, a sljedeću pripremnu utakmicu igra 24. svibnja protiv svojih velikih rivala Japana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!