Nogomet

Bocanegra ipak u kampu

Vedran Babić • ponedjeljak, 17.05.2010.
Bocanegra ipak u kampu

Kapetan reprezentacije SAD-a Carlos Bocanegra uspio je prebroditi teško razdoblje uzrokovano ozljedama i sada se priključio pripremama u kampu u Princetonu.

"Bilo me strah", prokomentirao je Bocanegra (30) svoje osjećaje nakon što je zbog neobjašnjivih bolova u stomaku morao propustiti posljednje tri utakmice svoga kluba Rennesa u ligi. No, nije to bio jedini problem za Amerikanca. Još ranije, u prvenstvenom ogledu s Le Mansom krajem ožujka, doživio je nezgodan udarac u lijevo koljeno.

Pokušao je igrati protiv Lyona sljedeću utakmicu unatoč bolovima u trbušnom zidu i preponama, no ubrzo je shvatio da se ne smije kockati. "Došao sam do točke kada sam pomislio, u redu, moraš malo razmisliti o Svjetskom prvenstvu."

Vezane vijesti

I razmislio je. Odlučio je ne riskirati ama baš ništa te je od kluba dobio dopuštenje da trenira po vlastitom ritmu. Kako i sam kaže, klub mu je u toj situaciji izišao u susret i Bocanegra se od ponedjeljka nalazi u Princetonu gdje je smješten kamp njegove reprezentacije.

Američki navijači sada ipak mogu odahnuti. Kapetan koji je za dres njihove reprezentacije odigrao preko 70 susreta trebao bi ubrzo biti u pravoj fizičkoj formi koja je potrebna za Mundijal koji praktički samo što nije počeo.

Dodajmo kako Bocanegra nije jedini igrač koji nije 100 posto spreman. U problemima su još Tim Howard, Jay DeMerit, Eddie Johnson i Chad Marshall.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!