Rukomet

Balić bolji od Valčića

Ivana Strahija • ponedjeljak, 17.05.2010.
Balić bolji od Valčića
Foto: Davor Sajko

U drugoj utakmici dana na Super Globeu u Kataru zaigrala su dva kluba istog imena - Al Saad - a onaj iz Katara bio je bolji od onog iz Libanona, s vrlo uvjerljivih 30:19.

Igrači CO Zagreba na specijalnoj posudbi u katarskom Al Saadu, Ivano Balić i Kiril Lazarov, te naš reprezentativac Mirko Alilović, zaigrali su večeras protiv Al Saada iz Libanona, u kojem su na posudbi Zagrebovi Tonči Valčić i Denis Špoljarić, te slavili s više no uvjerljivih +11.

Balić i Lazarov poveli su katarski klub do 5:0 prije no što se libanonski klub uopće uspio okrenuti. U devetoj je minuti susreta tek Valčić uspio postići prvi gol za Libanonce, no Katarani dižu na +6 (8:2).

Vezane vijesti

No, kad se počelo činiti da će Katarani potpuno potući Libanonce, događa se žuta minuta Balićeve momčadi, koja ih je stajala velike razlike. S pet golova u nizu, u koje su Valčić i Špoljarić ugradili svoje, Libanonci dolaze na svega 8:7 u 18. minuti.

To je bio dovoljan alarm domaćem klubu, u prvi plan izlazi odlični Lazarov i uz pomoć Balića i Abdelrazeka vodi Katar do 15:10 na poluvremenu.

U drugom dijelu susreta nije bilo takvih neugodnih iznenađenja po domaće, nego se razlika konstantno diže, sve do konačnih 30:19. Najbolji strijelac kod katarskog Al Saada bio je Lazarov s 12 pogodaka, Balić je dao tri, a Alilović je upisao vrhunskih 52,6 posto obrana (10/19). U libanonskom Al Saadu najbolji je strijelac bio Crnogorac Roganović (6/12), Valčić je postigao tri gola, a Špoljarić dva.

Super Globe se nastavlja u utorak, snage će u prvoj utakmici odmjeriti Ciudad Real i brazilski Unopar koji se danas odmarao, a u drugoj utakmici dana na parket izlaze katarski Al Saad i australski Southern Stars.

Super Globe, Skupina B:
Al Saad (Q) - Al Saad (L)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!