Nogomet

"Prilika za inozemstvo se ne odbija"

Ivana Strahija • utorak, 18.05.2010.
"Prilika za inozemstvo se ne odbija"
Foto: Sandro Donda

Mlada reprezentacija trenutno je u središtu interesa nogometne javnosti, a posebno su zanimljivi pojedini igrači. Među njima Vida, Pamić i Kalinić.

Mladi hrvatski reprezentativci Zvonko Pamić i Domagoj Vida odlaze u njemački Bayer Leverkusen. Iako će nedostajati svojim klubovima, Karlovcu i Osijeku, mladi nogometaši uvjereni su da je odlazak u njemačku Bundesligu pravi potez.

Za mišljenje o odlasku 19-godišnjeg Pamića i 21-godišnjeg Vide upitali smo njihovog reprezentativnog trenera Zlatka Dalića. Je li za mlade igrače dobro rano otići ili su mogli više profitirati u igračkom smislu u HNL-u?

Vezane vijesti

"Kad dođe velika ponuda od inozemnog kluba nikog ne treba zaustavljati, ne vidim kako bi bilo tko od nas koji radimo s tim mladim igračima imao pravo ih stopirati. Mnogo je polemike uvijek oko toga otići ranije ili čekati, kaliti se još godinu-dvije. No, to ovisi o igraču, njegovom karakteru i načinu razmišljanja. Svi teže da otiđu van, a tako veliki klub, s takvim renomeom, se ne odbija. Mislim da je za Pamića i Vidu ovo dobar potez, a na njima je da priliku iskoriste i postanu pravi igrači", ponudio je svoje razmišljanje Dalić.

No, dodao je tome: "Na žalost svi klubovi u Hrvatskoj tako žive. Crpimo iz mladog fonda i prodajemo za opstanak, a pitanje je koliko ćemo dugo to moći raditi."

U Veliku Britaniju se prošle godine otputio Nikola Kalinić, interesiralo nas je koliko je po Dalićevom mišljenju prijelaz u Blackburn Rovers donio mladom igraču: "Njegov napredak je vidljiv, ali kad se otiđe u tako velik klub jedini način opstanka je napredak. Za njega je Blackburn bio početak dobrog puta, igrao je dosta utakmica. Ima svakako još puno toga za napraviti i mjesta za daljnji napredak. Kalinić je nama mnogo značio na Cipru i u Slovačkoj, donio nam je pravu kvalitetu više."

Sad kad je U21 reprezentacija u centru pozornosti, je li se poboljšao odnos klubova i samih igrača prema pozivima na akcije? "Mlada reprezentacija mora svima biti svetinja kao i A reprezentacija, pa iako smo prije imali problema, jer su klubovi sami sebi najvažniji, sada ih više nema. Svi pozvani su se odazvali, a moramo zahvaliti i A reprezentaciji što nam je pustila Lovrena, Rakitića i Kalinića. Svi vide koliko je ova utakmica važna, sad imamo sve uvjete za uspjeh", rekao je Dalić.

U Varaždinu u srijedu od 17,30 sati U21 Hrvatske i Slovačke igraju kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo, a u ostvarenju pobjede mladim Hrvatima će izuzetno važna biti i podrška publike. Ulaznice za istočnu tribinu mogu se nabaviti po cijeni od 20 kuna, za zapadnu koštaju 40 kuna, dok je cijena ulaska u VIP ložu 50 kuna, javljaju organizatori. Školama nogometa s područja Međimurja, Varaždina i Koprivnice podijeljene su besplatne ulaznice, kako bi u skladu s Grassroots danom oni najmlađi nogometaši mogli uživo gledati svoje nogometne uzore.

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2010. u 18:11
    nikad nisu cijene ni bile problem, ali ovaj put nebi trebala biti ni kvaliteta izvedbe ,ni motiv, ni vaznost i predanost bitiu pitanju, jer partija bi trebala biti vrhunska
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika18.05.2010. u 18:00
    cijene i nisu prevelike. stadion bi mogao biti pun
    jugoplastika