Nogomet

Hrvatska uspješna protiv Belgije

Borna Rupnik • srijeda, 19.05.2010.
Hrvatska uspješna protiv Belgije

Hrvatska reprezentacija do 19 godina pobjedom je otvorila drugi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U Lučkom je pala Belgija...

Hrvatska U19 reprezentacija u srijedu je u Lučkom osvojila prve bodove u drugom krugu kvalifikacija za europsku smotru u Francuskoj. Protiv Belgije u Lučkom nije bilo lako, ali bodovi su naposljetku završili na domaćem kontu.

Naše su nade imale više od igre cijelo prvo poluvrijeme, ali je nagrada stigla tek u sudačkoj nadoknadi, kada je Dario Rugašević asistirao Antonu Maglici za vodstvo Hrvatske.

Međutim, izjednačio Lukas van Eenoo samo pet minuta nakon početka drugog poluvremena. No, Filip Ozobić i Mario Tičinović uspjeli su izigrati gostujuću obranu u 68. minuti za konačnih 2:1, a u strijelce se upisao Ozobić.

Belgija se nije predala te je u posljednjim minuta bilo i malo panike u hrvatskim redovima, ali mreže se više nisu tresle. Treba istaknuti da se još u prvom poluvremenu ozlijedio naš prvi vratar Matej Delač, koji je morao napustiti igru. Umjesto njega ostatak utakmice odradio je Hajdukov Dante Stipica.

U drugoj utakmici prvog kola Škotska je u Velikoj Gorici svladala Crnu Goru 4:0. Hrvatska u petak u Karlovcu igra upravo protiv Crne Gore.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!