Nogomet

Preokret za novog izbornika

Borna Rupnik • srijeda, 19.05.2010.
Preokret za novog izbornika
Foto: EPA

U drugoj prijateljskoj utakmici večeri, reprezentacija Belgije svom je novom izborniku Georgesu Leekensu priredila preokret u samoj završnici...

Osim Austrije i Hrvatske, srijedu navečer za prijateljski su okršaj iskoristile i momčadi Belgije i Bugarske. U Bruxellesu su slavili domaćini, ali do pobjede su došli u zadnji tren.

Nakon što je Eden Hazard već na samom početku susreta promašio kazneni udarac, Bugari su poveli u 31. minuti. Tada je Popov udarcem s ruba šesnaesterca okončao jednostavnu akciju gostujućeg sastava.

Tih 0:1 stajalo je na semaforu sve do 89. minute, kada se Hazard iskupio za promašaj i asistirao nečuvanom Lepointu, koji pronalazi put kroz vratara Mihajlova.

A već u sljedećem napadu Belgijci su stigli do pobjede. Gužvu na nekoliko metara od gol-linije u pobjedonosni je pogodak pretvorio Kompany, nogometaš Manchester Cityja.

Tako je novi izbornik belgijske izabrane vrste, Georges Leekens, svoj mandat započeo uspjehom. Leekens je na klupi naslijedio Dicka Advocaata, koji je podnio ostavku kako bi se mogao primiti posla u ruskoj reprezentaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!