Nogomet

Bilić: "Zadovoljni smo, nema euforije"

Antonija Pavlić • srijeda, 19.05.2010.
Bilić: "Zadovoljni smo, nema euforije"
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Bilić bio je svjestan da je Hrvatska Austriji trebala ugurati još nekoliko lopti u mrežu na stadionu u Klagenfurtu, ali nije jadikovao jer je bilo važno pružiti dobru igru i novi "životni ciklus" započeti trijumfom...

Bio je zadovoljan Slaven Bilić igrom koju su hrvatski reprezentativci prezentirali u prijateljskoj utakmici protiv Austrije u Klagenfurtu. Premda rezultat to ne sugerira, "kockasti" su tokom gotovo svih 90 minuta dominirali i mrežu domaćina trebali napuniti s mnogo više lopti; slaže se s tim i izbornik.

"Maksimalno smo zadovoljni, premda smo gol zaslužili postići puno prije. Odigrali smo odličnu utakmicu, nedostajalo joj je samo važnosti - nije to bio kvalifikacijski ogled ili derbi protiv Brazila. No, dobro je što nema euforije", kazao je pred kamerama HTV-a.

"Austriju sam gledao u većini kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo i mogu reći da nisu loša momčad. No odigrali smo čvrsto cijeli susret, pali smo jedino nekoliko minuta poslije bakljade. Igra je u ostalom periodu bila na veoma visokoj razini. Očekivanja su ispunili i igrači koji su startali, ali i izmjene", analizirao je.

Hrvatska je na mjestu jedne od najvećih pobjeda u svojoj povijesti - slavlja nad Njemačkom na EP-u 2008. godine - nastupila bez 11 što standardnih, što pričuvnih igrača. "Nastupili smo u šarolikom sastavu, ali sve su to igrači koje pratimo i koji su konstantno predmet našeg interesa. Dva dana smo, pretežno kroz priču, vježbali sustav u kojem smo istrčali na travnjak, a pokušali smo ga složiti tako da svaki igrač bude na svojim prirodnim pozicijima, mjestima na kojima igraju u klubovima."

Na lijevom se boku posebno istaknuo Ivan Strinić. "Strinić je odigrao izvanrednu utakicu i svakako je jedno od rješenja za lijevi bok obrane. Pametan je, spretan i željan nadmetanja, natjecanja, zna zakonitosti i pokriva svaku liniju - u obrani i u napadu."

Već sljedećega tjedna u Osijeku nas očekuje sraz sa Walesom, a zatim i odlazak u Estoniju. "Obje su nam utakmice važne i pokušat ćemo pobijediti. Wales je atraktivan protivnik jer sadrži nekoliko igrača iz Premiershipa, a posebno mi je drago što igramo u Osijeku. Estonija nam je pak bitna jer ćemo u kvalifikacijama igrati sa sličnom, baltičkom zemljom - Latvijom, a bit ćemo i kompletniji jer će nam se iz mlade reprezentacije priključiti Rakitić i Lovren. Kalinić se, nažalost, ozlijedio."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yurraz19.05.2010. u 23:12
    Strinić stvarno vrlo dobar, pitanje je samo da li može odigrat dovoljno dobro u defanzivnom dijelu kad dođe neko brže i kvalitetnije krilo kao npr. Lennon...
    Yurraz