Nogomet

Beausejour: "Reprezentacija mi je pomogla"

Matej Milanović • četvrtak, 20.05.2010.
Beausejour: "Reprezentacija mi je pomogla"

Jean Beausejour mogao bi biti jedan od jokera Marcela Bielse na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. 26-godišnji Čileanac je priznao da mu je reprezentacija jako pomogla u igračkom razvoju.

Jean Beausejour, je jedan od rijetkih Čileanaca koji u prijateljskoj utakmici s Meksikom nije potpuno podbacio. Igrač meksičke Americe je rekao kako je reprezentacija, u kojoj je postao bitan otkad je izbornik Marcelo Bielsa, jako pomogla u njegovom napretku: "Reprezentacija mi je puno pomogla. Prije je moja pozicija na terenu bila strogo definirana. Sada, zahvaljujući nacionalnoj selekciji, mogu pokriti više od jedne zone. To mi je pomoglo da postanem bolji nogometaš."

Beausejour, koji bi trebao dobiti priliku u Južnoj Africi, smatra da je protiv Meksika bilo puno stvari koje su otišle u krivom smjeru, što je rezultiralo jako lošim nastupom: "Može se naći puno razloga za jedan potpuni pobačaj, kako tehnički, tako i taktički. Nismo igrali dobro niti kolektivno, niti pojedinačno. Za idući prijateljski susret, onaj sa Zambijom, cilj nam je da pristup bude agresivan i da se borimo za svaku loptu, kao što je bilo i u kvalifikacijama. Najbitnije je da rastemo iz utakmice u utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!