Nogomet

Wales "krpa" momčad za Osijek

Ante Zovko • četvrtak, 20.05.2010.
Wales "krpa" momčad za Osijek
Foto: Željko Kubatka

Dok je Slaven Bilić prije Austrije jedva skupio igrače i u Klangenfurtu izveo kombinirani sastav, njegov kolega iz Walesa John Toshack u još je većim problemima. Otkazalo mu je 14 igrača.

Wales će u Osijeku u nedjelju istrčati desetkovan, što ozljedama što otkazima. Posljednji u nizu došao je od Craiga Bellamyja, kojeg muči list, dok je to jučer učinio još jedan napadač, Ched Evans. Tri dana ranije otkazali su i "premierligaši" James Collins i Simon Davies. Prvi zbog rođenja sina, a potonji jer ga muči ozljeda stopala.

Gradski vrt neće vidjeti ni Gareth Bale, trenutačno najbolji Velšanin koji je u posljednja tri mjeseca Premier lige briljirao u dresu Tottenhama.

Izbornik John Toshack zato je bio prisiljen momčadi pridružiti četvoricu igrača iz reprezentacije do 21 godine: braniče Neila Taylora i Cristiana Ribeira, veznjaka Marka Bradleyja te napadača Hala Robson-Kanua.

"Svi oni bit će svjesni prilika koje imaju kad igraju za U-21 reprezentaciju, ali drago mi je da im je John Toshack spreman dati šansu. Uvijek je razočaravajuće kad dobijete otkaze, ali to se događa i otvara vrata za druge - a ovi će biti spremni", riječi su Briana Flynna, izbornika mlade reprezentacije koja je u utorak poražena s 1:0 od Austrije.

Najveća "rupa" nastala je u veznom redu Velšana, gdje će nedostajati David Cotterill (prepone), Andy King (tetiva koljena), Joe Allen (rame), Aaron Ramsey (slomljena noga), Jack Collison (koljeno) te Joe Ledley i David Vaughan, koji sudjeluju u doigravanju engleskog Championshipa.

Toshack će tako morati koristiti pet braniča samo da popuni momčad, dok će napadački element biti iznimno okrnjen. Utakmicu protiv Hrvatske izbornik je zamislio kao dobar test za ono što slijedi najesen, a to su susreti s Bugarskom i Crnom Gorom.

"Bit će ovo tvrd test za igrače, posebno jer Hrvati očekuju pun stadion u Osijeku te snažnu potporu", izjavio je Toshack. "Međutim, utakmica se za nas uklapa u profil protivnika s kojima ćemo se sudariti u kvalifikacijama."

Teško je ipak očekivati da će velški stručnjak moći izvući puno zaključaka iz nedjeljnog ogleda budući da su mu preostali uglavnom samo neiskusni i debitanti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver21.05.2010. u 06:20
    veselim se utakmici ali i publici. nadam se beskrajonoj koreografiji jer znam da su osijecani sposobni tome :-)
    beaver
  • Obrisan korisnik20.05.2010. u 22:43
    Mislim da bi mogli zgazit Wales jedno 4:0..
    Obrisan korisnik
  • IanZG20.05.2010. u 18:01
    Konacno cu vidjeti Cristiana Ribeira, legendu iz FMa :):):)
    IanZG