Nogomet

Eriksson: "Čuvajte se Sjeverne Koreje"

Borna Rupnik • petak, 21.05.2010.
Eriksson: "Čuvajte se Sjeverne Koreje"
Foto: EPA

Obala Bjelokosti nije imala sreće pri ždrijebu skupina za Svjetsko prvenstvo. Našli su se u društvu Brazila i Portugala, ali njihov izbornik upozorava i na Sjevernu Koreju...

Sjeverna Koreja je uoči početka svjetske smotre u Južnoafričkoj Republici potpuni autsajder skupine G, no Sven-Göran Eriksson smatra da ni protiv njih neće biti lako.

Čuvajte se Sjeverne Koreje", upozorio je izbornik Obale Bjelokosti, "jer nitko ne govori o njima, a igraju dobar nogomet. Bit će u boljoj tjelesnoj spremi od svih nas jer su na pripremama već šest mjeseci".

"Obalu Bjelokosti čekaju tri vrlo teške utakmice i morat ćemo biti nadasve organizirani", dodao je Šveđanin koji je ovog proljeća naslijedio Vahida Halilhodžića.

Naravno, ponajviše će se uzdati u formu svog prvog napadača, Didiera Drogbe. "Svaka će momčad na Svjetskom prvenstvu imati jednog igrača koji joj može sam donijeti pobjedu. Nama tu ulogu igra upravo Drogba".

"Zabio je 30 golova u engleskom prvenstvu i Ligi prvaka. To je nevjerojatan učinak i želimo ga potpuno spremnog", istaknuo je Eriksson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis21.05.2010. u 18:48
    obala bjelokosti i sjeverna koreja prolaze dalje.
    cameosis
  • Bogomdani21.05.2010. u 17:49
    Nadam se da će na ovaj turnir povesti i vratara. :->
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik21.05.2010. u 17:33
    Je Erikssone, treba ih se čuvat da nekome ne raketiraju brod!? Srića da se prvenstvo ne igra u njihovim teritorijalnim vodama....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2010. u 14:54
    imaju slonovi strasnu momcad samo da im erikson ugadi timski duh pa bi mogli daleko
    Obrisan korisnik