Nogomet

Hierro: "Veličanstven događaj u Madridu"

Antonija Pavlić • subota, 22.05.2010.
Hierro: "Veličanstven događaj u Madridu"
Foto: EPA

Ikona madridskog Reala Fernando Hierro prije velikog finala Lige prvaka na Santiago Bernabeu za Goal.com govori o razlozima ranog ispadanja kraljevskog kluba, Bayernu i Interu te popularnosti Lige prvaka naspram Svjetskog prvenstva...

Legendarni branič i kapetan madridskog Reala, koji je na Santiago Bernabeu proveo čak 14 sezona, Fernando Hierro, ne zna zašto je kraljevski klub i ove sezone natjecanje u Ligi prvaka završio već u osmini finala. No, sportski je direktor Španjolskog nogometnog saveza svjestan kako će za Madrid i Španjolsku taj događaj biti od posebnog značaja i bez Realova prisustva.

"Iskreno, ne znam što je pošlo po zlu. Ali za Madrid je velika čast što može ugostiti finale Lige prvaka; bit će to veličanstven događaj na veličanstvenom stadionu", kazao je.

U finalu će se sukobiti Inter Josea Mourinha i Bayern Louisa van Gaala. "Obje su momčadi zbog svojih sposobnosti i umijeća zaslužile biti u finalu. Definitivno su među najboljim ekipama na svijetu."

Mourinho je u najavi susreta rekao kako finale Lige prvaka smatra većim od finala Svjetskog prvenstva. Hierro se slaže: "Liga prvaka se posljednjih godina rapidno unaprijedila. Inicijativa da se finale održi u subotu, a da se od početka tjedna upriličuju razne prigodne aktivnosti, dodatno je popularizirala ovo natjecanje i ono je za mene bez dvojbe najveće i najbolje na svijetu."

Upravo se Mourinho proteklih nekoliko mjeseci ističe kao nasljednik Manuela Pellegrinija na klupi kraljevskog kluba. "Ne znam što je trenutačno najbolje za klub, odluku će donijeti oni koju su za to zaduženi. Imam previše posla da se bavim još i događanjima u klubu", oprezno je zaključio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2010. u 13:25
    U ČETVRTFINALU????????U OSMINI FINALA JE ISPAO REAL
    Obrisan korisnik