Automoto

Rossi najbrži u kvalifikacijama

Mario Plavčić • subota, 22.05.2010.
Rossi najbrži u kvalifikacijama
Foto: EPA

Aktualni svjetski prvak Valentino Rossi postavio je najbrže vrijeme kvalifikacijskog treninga za Veliku nagradu Francuske i izborio najbolju startnu poziciju uoči nedjeljne utrke. Drugo vrijeme ostvario je Rossijev momčadski kolega Jorge Lorenzo ispred Pedrose koji će krenuti s treće startne pozicije.

I ranije se znalo da staza Le Mans ponajviše odgovara vozačima Yamahe, a to su Rossi i Lorenzo i potvrdili izvrsnim vožnjama na kvalifikacijama. Rossi je postavio najbrže vrijeme i krenut će s najbolje startne pozicije. Nakon kvalifikacija izjavio je kako je vrlo "zagrijan" za ovu utrku posebice zbog prošlogodišnjeg pada koji mu je ostao u ružnom sjećanju.

Izvrstan posao obavio je i prošlogodišnji pobjednik VN Francuske Jorge Lorenzo koji je za Rossijem zaostao tek 0,054 dijela sekunde i krenut će s druge pozicije. Dani Pedrosa na Hondi zauzeo je treće vrijeme kvalifikacija ispred Ducatijevog dvojca Stonera i Haydena.

Ljubimac domaće publike Randy de Puniet zauzeo je zadovoljavajuće šesto mjesto koje mu omogućava borbu za sam vrh u nedjeljnoj utrci. Sedmo vrijeme kvalifikacija ostvario je Talijan Dovizioso, a u najboljih 10 ugurali su se veterani Colin Edwards i Loris Capirossi te mladi Španjolac Espargaro.

Marco Melandri na Hondi krenut će s jedanaeste pozicije ispred Bena Spiesa i Japanca Aoyame, a najmanje izgleda za dobar rezultat na VN Francuske imaju Barbera, Kallio te Alvaro Bautista koji će krenuti s najlošijih startnih pozicija. Valja naglasiti da Bautista nije ni nastupio u kvalifikacijama zbog ozlijede koju je zadobio prilikom pada na 2. slobodnom treningu.

Treća ovosezonska MotoGP utrka na rasporedu je u nedjelju s početkom u 14 sati.

Velika nagrada Francuske, Le Mans, kvalifikacije:
1. V. Rossi (ITA/Yamaha) 1:33,408 min
2. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) + 0,054 sek
3. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) + 0,165 sek
4. C. Stoner (AUS/Ducati) + 0,416 sek
5. N. Hayden (SAD/Ducati) + 0,437 sek
6. R. de Puniet (FRA/Honda) + 0,666 sek
7. A. Dovizioso (ITA/Honda) + 0,796 sek
8. C. Edwards (SAD/Yamaha) + 0,896 sek
9. L. Capirossi (ITA/Suzuki) + 0,898 sek
10. A. Espargaro (ŠPA/Ducati) + 1,106 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!