Automoto

Lorenzo: "Bio sam strpljiv"

Matej Milanović • nedjelja, 23.05.2010.
Lorenzo: "Bio sam strpljiv"
Foto: EPA

Nakon Velike nagrade Francuske u MotoGP-u Jorge Lorenzo je rekao kako je sazrio posljednjih godina što je bilo ključno u današnjoj utrci. Rossi je s druge strane zadovoljan drugim mjestom, ali nije zadovoljan podešenjem motora, koje mu stvara problema od početka sezone. Još razočaraniji od njega je Casey Stoner koji i dalje ne uspijeva shvatiti što ne valja s motorom...

Jorge Lorenzo je nakon pobjede u Le Mansu priznao kako je napredovao posljednjih godina i da je presudno bilo to što je bio strpljiv i kada je zaostajao za Valentinom Rossijem: "Da se današnja utrka dogodila prije tri, ili četiri godine, vjerojatno ne bih bio toliko strpljiv te bi napravio nekakvu glupost. Danas imam puno više povjerenja u sebe, što mi omogućava da budem mirniji i da vozim bolje. Bio sam strpljiv. Proučavao sam Rossija i zatim čekao njegovu pogrešku. Što se prvenstva tiče, mislim da je bitno stizati do cilja. Casey je brz, agresivan, ali nije završio već dvije utrke i trebat će mu mnogo pobjeda kako bi se vratio."

Valentino Rossi još uvijek nije riješio probleme sa podešavanjem motora i smatra da on i njegovi mehaničari moraju čim prije naći soluciju, ako žele biti u borbi za pobjede: "Krenuo sam odlično, ali znam da mi motor nema dovoljnu brzinu te sam bio svjestan da ne mogu izdržati 28 krugova u vodstvu. Rame me posebno brinulo, ali u konačnici to nije bio toliki problem. Tek u zadnjih sedam, osam krugova, kada je utrka već bila odlučena. Podešavanje je najveći problem. Kad ubrzavam nemam dovoljno gripa. Trebamo shvatiti zašto i to napokon riješiti."

Talijan se potom osvrnuo na trenutačno stanje u prvenstvo i na Caseyja Stonera i Danija Pedrosu, od kojih je očekivao više: "Bolje je imati devet bodova prednosti, nego zaostatka, no prvenstvo je dugo. Ipak, moram priznati da nisam očekivao da ću se boriti samo s Jorgeom. Posebno sam očekivao da će Stoner biti blizu, ali i Danija sam vidio bliže nama."

Upravo Casey Stoner je najveće razočaranje dosadašnjeg dijela prvenstva. Australcu nije previše jasno što se događa, tim više što je tijekom vikenda imao odlične rezultate. Kao moguće rješenje razmatra i mogućnost da počne mijenjati svoj stil vožnje: "Stvarno sam razočaran jer je motor bio odličan čitavi vikend. Nažalost na utrci, osjećaj na motoru nije bio idealan. Trebamo otkriti što se točno dogodilo i to treba učiniti odmah, jer nije dobro krenuti u sezonu sa samo jednom završenom utrkom od tri odvožene. Nisam još mijenjao svoj stil vožnje, ali ako trebam nešto poduzeti moramo čim prije shvatiti što, tako da se ja počnem prilagođavati."

Talijan Andrea Dovizioso stigao je do mjesta na postolju koje mu je ujedno donijelo treće mjesto u ukupnom poretku. Talijan je posebno zadovoljan zbog napretka u odnosu na proteklu sezonu: "Ovo je odličan start. Stvarno smo puno napredovali u usporedbi s proteklom sezonom. Na kraju prošle sezone bili smo stvarno spori. Potpuno sam bio izgubio osjećaj s motorom. Tijekom zime smo promijenili puno toga i poboljšali smo se. Ne borimo se još za pobjedu, no sve smo bliže. Stvarno sam presretan što u Mugello idem kao treći u prvenstvu i to ispred Danija. To mi je veoma bitno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!