Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice odlične sa Španjolkama

Željko Kubatka • subota, 22.05.2010.
Hrvatske odbojkašice odlične sa Španjolkama
Foto: Željko Kubatka

Hrvatske odbojkašice su odličnom igrom pred vatrenom osječkom publikom uspjele svladati reprezentaciju Španjolske i tako osigurati prvo mjesto u skupini…

U najtežoj i odlučujućoj utakmici kvalifikacija za odlazak u Europu Hrvatska je prikazala odličnu igru za koju Španjolke nisu imale odgovora i samo je prvi set protekao u neizvjesnoj i ravnopravnoj borbi.

Nakon početnog vodstva Španjolke su boljom prijemom lopti i iskorištavanjem napada povele 14:11. Miroslav Aksentijević je opravdano zamijenio Popović s Alajbeg i od tada kreće ponovo efikasan hrvatski napad. Poslije time outa u drugom pokušaju naše odbojkašice koriste set loptu.

Drugi i posebno treći set je protekao u još boljoj igri i dominaciji Hrvatske. Redali su se napadi i blokade s kojima ni u jednom trenutku pobjeda više nije bila upitna. Treći set je dobiven čak s deset poena prednosti.

U odličnoj atmosferi je odigrana utakmica s Španjolskom kakvu odavno nismo vidjeli u Osijeku. Publika je cijelo vrijeme bodrila hrvatske odbojkašice i njima ide dio zasluga što su one pružile odličnu igru.

U izjavama nakon utakmice raspoloženje je očekivano bilo različito u protivničkim taborima:

Gido Vermeulen, španjolski izbornik: "Utakmica nije krenula onako kako smo zamislili. Hrvatska je bila bolja, imala je veliku podršku navijača i zasluženo je pobijedila."

Amaranta Fernandez, kapetanica Španjolske: "Nismo zadovoljne onime što smo pokazale na parketu i da bi osigurale na prvenstvu morat ćemo već slijedećeg vikenda bar dvostruko bolje igrati nego danas."

Miroslav Aksentijević, hrvatski izbornik: "Prvo moram čestitati svojim igračicama, jer smo napravili sve što smo dogovorili. Na servisu smo bili dobri, a isto tako i na mreži. Sretni smo danas što smo pobijedili, ali i svjesni da se nismo još plasirali. Utakmice koje slijede neće biti nimalo lake. Blizu jesmo, ali nismo još završili. Šanse su nam velike samo da izdržimo ovako do kraja."

Maja Poljak, kapetanica Hrvatske: "Želim čestitati svojim suigračicama, bile su agresivne i koncentrirane do kraja. Drago mi je što nas je danas publika došla bodriti u puno većem broju. Ona nam je bila sedmi igrač na parketu. Što se tiče ostalih utakmica, u svaku treba ući bez podcjenjivanja."

Hrvatska - Španjolska 3:0 (25:21; 25:17; 25:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2010. u 12:39
    Bravo cure :)))
    Obrisan korisnik