Košarka

Zagreb i Split odlučuju o prvaku

Bernard Jurišić, Branimir Korać • subota, 22.05.2010.
Zagreb i Split odlučuju o prvaku
Foto: Bruno Karadža

Košarkaši Zagreba ušli su u borbu za naslov prvaka Hrvatske za juniore. U polufinalu su svladali Cedevitu, a u borbi za naslov igrat će protiv domaćina završnog turnira i aktualnih prvaka, momčadi Splita...

Završni turnir PH za juniore održava se u Splitu, a o naslovu prvaka odlučivat će juniori Zagreba i Splita. Zagreb je u polufinalu nadigrao Cedevitu s 93:86 dok je Split bio bolji od Cibone sa 76:55.

Kako se i očekivalo, dvoboj Zagreba i Cedevita bio je neizvjesniji, a Mravi su na kraju ipak uzeli pobjedu. Presudio je odličan ulazak Zagreba u drugo poluvrijeme kada su napadački reagirali jako dobro, dobili treću dionicu s 30:20 i tako stvorili prednost koju nisu ispustili.

Kod Zagreba su najistaknutiji bili Dario Šarić s 20 poena, osam skokova i sedam asistencija te Stefan Zadravec s 21 poenom te po sedam skokova i asistencija. Kod Cedevite Ivan Benković ubacio je 24 poena uz šest skokova, a Roko Rogić je dodao 18 poena, pet skokova i šest asistencija.

Branitelj naslova Split nadigrao je Cibonu sa 76:55. Splićani su ujedno i prvi favoriti i ove godine za naslov, igraju na svom parketu i Cibona nije imala previše šansi. Domaćin je s lakoćom kontrolirao utakmicu te očekivano slavio.

Najev s 24 i Reinholt s 19 poena bili su predvodnici kod Splićana, a kod Cibone su se istaknuli Krstanović i Miketa s po 12 poena.

PH za juniore, polufinale:
Zagreb CO - Cedevita 93:86
Split CO - Cibona 76:55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov23.05.2010. u 13:16
    hahaha, taman dobro dođe ovi turnir ciboni , a i ostalim zg klubovima da fino zapisu sve ove st klince i onda ih dovedu gore...
    irilov