Nogomet

Uporna Sjeverna Koreja zaustavila Grčku

Marin Pintur • utorak, 25.05.2010.
Uporna Sjeverna Koreja zaustavila Grčku
Foto: EPA

Nakon Argentine, svoje su pripremne utakmice odradile još dvije reprezentacije iz skupine B Svjetskog prvenstva i obje su odigrale neriješeno. Grčka je protiv Sjeverne Koreje odigrala 2:2, dok u susretu Nigerije i Saudijske Arabije nije bilo pogodaka...

Grčka i Sjeverna Koreja su snage odmjerili u Austriji, točnije u Altachu. Izabranici Otta Rehhagela su dvaput vodili, međutim, Korejci su se uspješno vraćali, da bi na kraju izborili remi. Grčku je već u drugoj minuti u vodstvo doveo prvotimac Panathinaikosa Katsouranis. Prvo izjednačenje stiže u 23. minuti, a strijelac je bio Jong Tae-Se.

Rehhagel je u poluvremenu izvšio pet izmjena, a drugi je dio počeo isto kao i prvi. U 49. minuti Grčka opet vodi. Ovoga je puta strijelac bio grčki junak iz Portugala 2004. godine, Angelos Charisteas, koji je i ušao na poluvremenu. Ipak, Korejci odgovaraju tri minute poslije kada je svoj drugi pogodak postigao napadač Jong Tae-Se.

Na Craven Cottageu u Londonu, stadionu Fulhama, Nigerija se nije proslavila protiv Saudijske Arabije. U dvoboju bez zgoditaka, izbornik Nigerije Lars Lagerback je od početka na teren poslao Kanua, dok su u drugom dijelu ušli Martins i Obinna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis26.05.2010. u 17:59
    gazi gazi sjeverna koreja!
    cameosis
  • Obrisan korisnik25.05.2010. u 23:12
    J...m ti fasiste i komuniste..to su se sastali danas
    Obrisan korisnik