Nogomet

"Srebrić bi ligu od Sesveta do Zaprešića"

Ivana Strahija • srijeda, 26.05.2010.
"Srebrić bi ligu od Sesveta do Zaprešića"
Foto: Ivana Strahija

Malo je reći da je NK Međimurje razočarano odnosom Hrvatskog nogometnog saveza prema čakovečkom klubu tijekom postupka licenciranja. Rječit je, kao i uvijek, bio direktor Stjepan Hamonajec.

PRIČE I PRIČICE

Nedavno su kuloarima krenule priče o tome da će Hrvatski dragovoljac odustati od natjecanja u 1. HNL i da će tako Međimurje moći iskoristiti svoju licencu i ostati u ligi. To se kosi sa svim izjavama iz kluba sa Sigeta, a posebno s velikom proslavom ovog vikenda, nakon domaće pobjede nad Suhopoljem.
"Mislim da su to samo naklapanja. Svakako, napori klubova u 1. HNL su ogromni, situacija je teška za sve, pa bi trebalo dobro razmisliti treba li se upuštati u tu avanturu. No, ako se Dragovoljac i predomisli, nisam baš uvjeren da ćemo mi oduševljeno prihvatiti natjecanje u 1. HNL", komentirao je Hamonajec.

Mnogi su se zapitali zbog čega je Nogometnom klubu Međimurje zbog 95 tisuća kuna duga odbijena licenca za 1. HNL, kad se znaju milijunski dugovi većine prvoligaša. O tome svoje mišljenje ima Stjepan Hamonajec: "Prošle godine imali smo mnogo veće dugove, pa smo licencu dobili bez problema. Ove godine je tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, vrlo rano u postupku licenciranja počeo govoriti da NK Međimurje neće dobiti licencu, to je očita namjera. Isto je kazala i Ivančica Sudac, no njoj ne zamjeram jer je ona samo Srebrićev nježniji glas."

No, Međimurje je na kraju ipak dobilo licencu za 1. HNL: "To je bilo zabijanje aspirina u lijes pokojnika. Mi licencu nećemo koristiti jer smo ispali iz lige, ali je veliki problem u tome što je Srebrić o našem ispadanju počeo govoriti sedam kola pred kraj sezone. Time je negativno opisao naš klub, ali se to urezalo u pamćenje sudaca, trenera, igrača. Taj je čovjek čak meni, nakon što smo glasno pitali zbog čega nam se odbija licenca, rekao da nam se može propitati i licenca za 2. HNL", kaže Hamonajec.

Interesiralo nas je zbog čega bi tajnik HNS-a osjećao toliku netrpeljivost prema NK Međimurju? "Mi smo i geografski na periferiji, manje važni, bez zaštite. Moje je osobno mišljenje da bi Srebrić najradije ligu od Sesveta do Zaprešića, s izletima u Osijek, Rijeku i Split."

TRENER, EKIPA, UPRAVA

Još se ne zna tko će voditi ekipu u novoj sezoni, tko će igrati za Međimurje i tko će sjediti u Upravi kluba. Na to bi trebao odgovoriti Izvršni odbor koji će se sastati ovog tjedna, a sredinom lipnja na rasporedu je i sjednica Skupštine. Hamonajec dodaje: "Mislim da nikome u Upravi ne pada na pamet dovoditi trenera koji se ostalim članovima ne bi sviđao, svima je dosta prepiranja. Svakako nas interesiraju mnogi hrvatski treneri, ali su cijene njihovog angažmana užasno visoke."

Nije međutim Hamonajec tu stao. "Mislim da trebamo poduzeti sve zakonske mjere kako bismo utvrdili zakonitost takvog postupanja, od licenciranja do natjecanja. Treba konačno netko utvrditi koliko je normalno da na jednom stadionu, koji je ruševina, igraju tri kluba, ali i to na koji način se dodjeljuju licence klubovima koji su u milijunskim dubiozama."

Najavio je direktor NK Međimurja tužbu protiv HNS-a redovnom sudu, ali je pitanje koliko ima smisla "s rogatim se bosti" i koliko uopće ima temelja za tužbu. O tome će također raspraviti Izvršni odbor, pa bi dodatne informacije trebali imati uskoro.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 01:39
    mislim da problem leži u 2003. godini. čemu u tako malom gradu osnivati drugi klub.manja sredstva od grada, manje navijača itd.. 2 kluba bi trebali imati samo split i zagreb i to bi trebalo nekak regulirat. ista stvar je i s užom okolicom npr. sesvete, pomorac itd. jednostavno nema smisla. nemaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2010. u 09:29
    Ovaj je klub smijurija po cijeloj liniji, jednako kao i njihovi susjedi na ljestvici, Croatia Sesvete. Nema tu nitko pametan u tim klubovima, niti ih itko podržava. Ovaj tu sere i pametuje okolo, a trener njegovog kluba je prije par dana praktički ismijao cijeli taj klub...Liga od Zaprešića do... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2010. u 08:27
    iako su medjimurci posteno ispali iz lige i to se ne moze osporiti - mora se priznati da je čpvjek pametno rekao kada je prozvao HNS jer je uistinu tako, uistinu se pokusava napravit liga od sesveta do zapresica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2010. u 08:13
    mislim da bi svake godine trebalo širiti ligu po dva nova kluba. tako onda nitko ne bi ispao. a svi bi igrali prvu ligu. jer svi su najbolji. i najpametniji. i najsposoboniji. i sve naj, naj, naj......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2010. u 07:37
    Šta kenjaju kvakve sada završili su 15. u ligi od 16 klubova.
    Obrisan korisnik