Nogomet

Boateng hvali, Toure upozorava

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.05.2010.
Boateng hvali, Toure upozorava
Foto: EPA

Veznjak Gane Kevin-Prince Boateng svjestan je snage protivnika iz skupine D, Njemačke i Srbije, no uvjeren je kako zajedno sa suigračima može režirati iznenađenje...

Prema mišljenju Portsmouthova igrača središnjice reprezentacija Njemačke favorit je skupine bez obzira na izostanke važnih igrača. "Nijemci će po meni osvojiti skupinu, iako ne treba zanemariti niti snagu Srbije. Ali jednako tako znam da smo i mi kvalitetna momčad i uvjeren sam kako možemo doći do iznenađenja i prolaska u idući fazu natjecanja."

Boateng je Njemačku svrstao i među najveće favorite za naslov, odmah uz Brazil i Španjolsku, no iznenadio je odabir njegova osobnog favorita. "Obala Bjelokosti mogla bi do kraja, prema mom mišljenju. Na gotovo svakoj poziciji imaju po jednu super zvijezdu. Ponovno su u teškoj skupini, ali mislim kako je vrijeme da naprave iskorak. Uz sve te pojedince koji igraju u najvećim europskim klubovima mogu otići daleko. Posebno ako im pođe od ruke od starta zaigrati kao momčad."

"Španjolska je također vrlo jaka i njih vidim u finalu. Uz to, nikad ne smijete prekrižiti Brazil i Njemačku."

A prema imenima, stoga i prema brojnim procjenama, upravo je Obala Bjelokosti najsnažnija momčad koja će na Svjetskom prvenstvu predstavljati domaći kontinent. Da će ključni čimbenik za uspjeh reprezentacije biti momčadski duh smatra i Kolo Toure.

"U posljednje smo vrijeme doživjeli neuspjehe. To je moj neuspjeh, Drogbin, od svih nas. Imamo sjajne pojedince no moramo se povezati. Ovdje je važno imati dobru momčad, a ne dobre individualce. Za sada još uvijek nismo stigli do toga, za sada nam je to još uvijek slaba točka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2010. u 12:42
    Slonovi su vrhunska momčad i ako suci nebudu srali i gurali brazilske cigane,Obala će u drugi krug.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2010. u 12:35
    I ostati će vam slaba točka, a kaj se tiče Njemačke - ona favorit ??? Možda za prvo mjesto u skupini, a i to samo možda.
    Obrisan korisnik