Nogomet

Amerikanci razočarali

Vedran Babić • srijeda, 26.05.2010.
Amerikanci razočarali

U prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo reprezentacija SAD-a je kod kuće u Connecticutu doživjela razočaravajući poraz od Češke 4:2 i malo zabrinula svoje navijače, kao i izbornika Boba Bradleya.

Optimizam koji je sijao iz izjava Landona Donovana čini se da je, sudeći prema utakmici s Češkom, možda bio malo pretjeran. Naime, reprezentacija Češke, koja se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, u potpunosti je nadigrala Amerikance i slavila s 4:2.

Iako su u utakmicu ušli bez pošteđenih Donovana, vratara Tima Howarda te Michaela Bradleya i Clinta Dempseya, Amerikanci su ipak poveli i to u 17. minuti pogotkom Mauricea Edua.

Nakon tog pogotka sve je bilo u znaku gostiju koji su u posljednjim trenucima prvog dijela uspjeli izjednačiti. Strijelac je bio Tomaš Sivok. Labilna obrana Amerikanaca koja trpi brojne ozljede njezinih stožernih igrača, kapitulirala je ponovo u 58. minuti kada je Jan Polak matirao Brada Guzana.

Ipak, osam minuta kasnije domaćini vraćaju stvari na početak pogotkom Herculeza Gomeza, no sama završnica utakmice pripala je Česima koji su s dva pogotka stigli do pobjede. U 78. precizan je bio Martin Fenin, a u 90. Tomaš Necid.

Eksperiment izbornika Boba Bradleya u ovoj utakmici s miješanim sastavom nije uspio i Amerikanci će morati dobro "zapeti" ne bi li se doveli u pravu formu uoči Svjetskog prvenstva.


Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2010. u 20:21
    pa česi su inače jači od amera čemu ovako glupi članci
    Obrisan korisnik