Nogomet

Bilić: "Turneja je bila svrsishodna"

Antonija Pavlić • srijeda, 26.05.2010.
Bilić: "Turneja je bila svrsishodna"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski izbornik Slaven Bilić nije bio posebno zabrinut veoma slabom predstavom svojih izabranika u prijateljskoj utakmici protiv Estonije u Tallinnu. U kockastom su dresu prigodu dobili mnogi mladi "lavovi", a Bilić je njihovim izvedbama - zadovoljan.

Hrvatska nogometna reprezentacija, lišena usluga najvećih zvijezda poput Stipe Pletikose, Luke Modrića, Eduarda da Silve, Vedrana Ćorluke, Darija Srne, Josipa Šimunića ili Nike Kranjčara, nije uspjela na travnjaku stadiona Le Coq u Tallinu pobijediti selekciju Estonije te trilogiju prijateljskih utakmica u svibnju završiti s maksimalnim učinkom.

Međutim, slaba predstava "kockastih" protiv 99. reprezentacije svijeta nije posebno zabrinula izbornika Slavena Bilića. Upravo suprotno. "Zadovoljan sam i želio bih čestitati mladićima na pristupu i zalaganju koje su prezentirali. Odigrali smo dobru partiju na terenu na kojem nam je uvijek 'neugodno'", govorio je Nane pred kamerama HTV-a.

Estonci su u Le Coq Areni u posljednjih sedam utakmica ubilježili tek dva poraza (0:1 od Brazila i 0:2 od BiH); remizirali su s Portugalom i Albanijom (0:0), a pobijedili su Gvineju (3:0), Belgiju (2:0) i Finsku (2:0). Pokazatelj je to da ipak nisu toliko bespomoćna momčad kakvim ih se prikazuje.

"U prvom smo poluvremenu kontrolirali igru, a bili smo i konkretni, opasni. U drugih su 45 minuta pak Estonci zaigrali agresivnije, a moji su momci izgubili svježinu jer je ovo ipak bila zadnja utakmica mini turneje i, uostalom, konac sezone. Imali smo bolje šanse, ali smo igrali bez tečnosti koja nas je krasila u drugom dijelu."

S analizom nastavlja i dalje: "U završnicu smo redovito dolazili s četiri, pet igrača, a te su prodore odlično izvodili poglavito Rakitić i Badelj."

Mini pripreme za predstojeće kvalifikacije za SP ipak su ispunile svrhu, kaže. "U globalu sam zadovoljan. Isprobali smo sve igrače i nismo primili zgoditak, a protivnici nam praktički nisu zapucali na vrata. To prije svega dokazuje ozbiljnost i kompaktnost cijele ekipe, ne samo obrane. Turneja je opravdala svrhu - odigrali smo optimalan broj utakmica, taman toliko da probamo i Schildenfelda, i Buljata, i Vučka, i Badelja, i Vidu..."

Start kvalifikacija također ćemo upriličiti protiv pribaltičke države - Latvije. "Latvijci su kvalitetna momčad, koja se u proteklim kvalifikacijama gotovo plasirala na Svjetsko prvenstvo. Zasigurno će, kao sve male ekipe, biti agresivna i motivirana; u početnim utakmicama svi oni uvijek daju maksimum. Nadaju se da bi nam se mogli prišuljati s leđa, ali na to ćemo biti spremni i, nadam se, pobijediti."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ian wright27.05.2010. u 09:47
    da i? Tip je ove sezone zabio dva gola u ligi i jedan u Kupu UEFA... prije Kerica je trebao zvat Sokotu ili Ahmeda a zvat nekoga na temelju toga sto je prethodne sezone bio dobar u ime nekog nagradjivanja je... bzvz, da ne kazem nesto ostrije
    ian wright
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 01:49
    kak ti znaš da ne bu više nikad nastupil za repku? čak i da je to istina pogledaj čalu pa ćeš vidjeti da i takvi nastupaju iako ne bi smjeli obući ni fake dres naše repke
    Obrisan korisnik
  • Mihalj27.05.2010. u 00:41
    šta će zvat kerića i ine kad ti ne bi ionak više nikad nastupili za repku. aj ne pričajte svašta
    Mihalj
  • Obrisan korisnik26.05.2010. u 23:28
    daali kerić je najbolji od ostatka izuzev vugrinca(kojeg je trebao zvat ali se to može razumjet-treba se oslanjat na mlađe snage).ove sezone 4(ispravak) on je krilni napadač ali prošle godine je bio najbolji strijela lige pa bi bilo u redu to nagradit a ne zvat neke bez pokrića
    Obrisan korisnik
  • beaver26.05.2010. u 23:24
    Češka Prva Liga: 60 games:26 goals/7 assists UEFA Europa Liga Q 4:1/1 UEFA Cup: 1:0 Češki Pokal: 8:0 [1/1] Friendlies: 13:3
    beaver