Nogomet

Kako su igrali: Odradili posao

Vedran Babić • srijeda, 26.05.2010.
Kako su igrali: Odradili posao
Foto: Davor Sajko

U tmurnom, kišnom i prohladnom ozračju Le Coq Arene u Tallinnu hrvatski reprezentativci nisu bili previše raspoloženi. Osim zahtjevnih uvjeta za igru ni taktika bez pravog napadača nije im pomogla da se oslobode i da pokažu bolju igru u napadu. Posao je odrađen, ostali smo neporaženi, a nekolicina igrača dobila je priliku u početnom sastavu i zajedno s njim neprocjenjivo iskustvo, a to je valjda najbolje što se dogodilo ovih par dana u Estoniji.

Danijel Subašić: Praktički besposlen. Estonci su rijetko prijetili, a iz prvog poluvremena pamtimo mu jednu rutinsku obranu dalekometnog udarca.

Domagoj Vida: Pokazao puno želje, borbenosti i zalaganja i zbog toga zaslužuje sve pohvale. U obrambenom dijelu odigrao je vrlo dobro, a u nekoliko se navrata i priključio Gabriću u napadu, ali tamo ipak nije ostavio dubljeg traga. Sve u svemu, pozitivna partija za mladog Osječanina.

Dejan Lovren (do 46. minute): Lovren je svoj posao odradio korektno i bez previše uzbuđenja protiv bezopasnog estonskog napada. Duele koje je trebao dobiti je i dobio, a na poluvremenu ga je Bilić odlučio ostaviti u svlačionici i umjesto njega na travnjak poslati Luku Vučka.

Gordon Schildenfeld: Gotovo identičan učinak kao kod Lovrena. Uz tek poneki izgubljeni duel Schildenfeld je inače dobro iskoristio ukazanu priliku.

Hrvoje Čale (do 46. minute): Nije ovo bila utakmica koju će Čale dugo pamtiti. Nije se uspio nametnuti na lijevome boku i puno je griješio. U obrani nije bio pretjerano siguran, a u napadu, izuzev jednog prodora, potpuno bezopasan. Na poluvremenu Bilić ga je zamijenio Strinićem.

Nikola Pokrivač: Solidna partija bivšeg igrača Varteksa i Dinama. Nekoliko je lopti oduzeo, nešto manje ih je i izgubio, no u tandemu s Dujmovićem držao je sredinu terena pod kontrolom, a nije se libio ni krenuti u prodor.

Tomislav Dujmović (do 80. minute): Dujmović je također svoju ulogu odradio maksimalno korektno i bez previše pogrešaka. Nekoliko lopti prema naprijed nije pronašlo svoju metu, no u obrambenom dijelu bio je na visini zadatka.

Drago Gabrić: Baš poput Vide pokazao želju i htijenje, ali nije išlo. Vidjelo se da se jako trudi, no često vraćanje u obranu kao da ga je "otupilo" u napadu pa se u tom segmentu igre i nije previše istakao. U nekoliko navrata je na površinu ponovo "isplivala" činjenica da mora raditi na igri s desnom nogom ukoliko želi još napredovati.

Danijel Pranjić: Zajedno s Čalom nije se proslavio na lijevoj strani. I on je poput Gabrića odrađivao dvostruki posao u obrani, a u napadu je bio neprepoznatljiv i nije se uspio nametnuti protiv inferiornijeg suparnika premda je u 13. minuti pogodio gredu iz daljine.

Milan Badelj (do 88. minute): Jedan od boljih pojedinaca naše reprezentacije. Često je pritiskao obranu Estonije i tjerao je u pogreške, a s nekoliko oduzetih lopti i sjajnih poteza pokazao da je definitivno materijal za A selekciju.

Ivan Rakitić: Iako se u nekoliko situacija pokazao vrlo razigranim, vidjelo se da mu ne paše uloga najisturenijeg igrača u momčadi. Uz Badelja je bio naš glavni kreator i s nekoliko proigravanja potvrdio svoju klasu, no konkretniji učinak je izostao iako je propustio dvije dobre prilike u 12. i 51. minuti.

Ivan Strinić (od 46. minute): Nešto živahniji od Čale, no osim ponekog prodora i njegov je uobičajeni učinak izostao. Možemo reći da se utopio u sivilo utakmice.

Luka Vučko (od 46. minute): Zamijenio Lovrena i korektno izvršio sve svoje dužnosti.

Ognjen Vukojević (od 80. minute): Ušao umjesto Dujmovića, ali je igrao premalo za ocjenu.

Jurica Buljat (od 88. minute): Upisao debi za seniorsku reprezentaciju.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 01:23
    čale rupetina teža. šifo je čak bija življi od njega
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 01:13
    Bez obzira na "uobičajene" doprinose i slične poštapalice ocjena igrača je izuzetno korektna. Čale i Pranjić - minus, Badelj, Dujmović i Rakitić ( iako nije zabio) plus, a ostatak ekipe - klasično odrađivanje posla ( preko volje ali taman kolko treba).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 00:21
    Piše za Strinića "njegov je uobičajeni učinak izostao." Vjerujem da "uobičajeni" podrazumijeva "visoku razinu na koju nas je navikao". Uz svo dužno poštovanje prema Striniću, al nemojte nas zafrkavati. Dečko je tek debitirao, proitiv ne baš jakih protivnika, u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 00:04
    i ja sam mogao igrati, samo da sam se javio izborniku... :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2010. u 23:30
    ova repka služi za skupljanje kapica. meni se čini
    Obrisan korisnik