Košarka

Valencia želi Perasovića

Ivor Krapac • četvrtak, 27.05.2010.
Valencia želi Perasovića
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je Neven Spahija objavio da odlazi iz Valencije, ovosezonski pobjednik Eurokupa krenuo je u potragu za nasljednikom. Moguće je da će na klupi Power Electronicsa i dalje biti hrvatski trener...

Nekoliko dana uoči početka finalne serije Cibone i Zadra u hrvatskom prvenstvu, španjolski mediji donijeli su vijest da Power Electronics kao glavnog kandidata za nasljednika Nevena Spahije vidi Velimira Perasovića, koji će uskoro završiti financijskim problemima opterećenu sezonu na klupi Cibosa.

Peras ima sve što u Valenciji žele. Uz euroligaško iskustvo na klupi Tau Ceramice i Cibone, španjolsku košarku dobro poznaje još iz igračkih dana, dok je, osim u Vitoriji, trener bio i u kratkom razdoblju u Estudiantesu, kojeg je u sezoni 2007./08. vodio do ostanka u ACB ligi. U potencijalnom novom poslodavcu su mu spremni ponuditi oko 400.000 eura.

Vezane vijesti

Ukoliko ova ponuda postane konkretna, upitno je može li Cibona u stanju u kojem je klub moći ponuditi nešto bolje - osim ostanka u Hrvatskoj, svi ostali argumenti su na strani Valencije. Kao i Cibosi, i Power Electronics će iduće sezone igrati u Euroligi, ACB liga je najjača u Europi, a ako će i financijski uvjeti biti dobri, a momčad kompetitivna, teško je očekivati da će Perasović još jednu sezonu, treću u nizu, provesti u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 09:45
    Bilo je lijepo, dok je trajalo... Ja se nadam da će klub pokušati sve da zadrži Perasa, a isto tako da i Peras zna koliko mi koji volimo Cibonu (makar nas je na utakmicama jako malo) cijenimo njegov rad, predanost, i naravno stručnost...
    Obrisan korisnik
  • Kracho27.05.2010. u 09:40
    Šteta bi bila za Cibonu da ode najbolji trener u zadnjih 20tak godina..
    Kracho