Nogomet

Čile i Urugvaj na dobrom putu

Borna Rupnik • četvrtak, 27.05.2010.
Čile i Urugvaj na dobrom putu
Foto: EPA

Dva južnoamerička predstavnika noćas su uspješno odradila pripremne testove protiv Zambije i Izraela. Čile i Urugvaj slavili su s tri pogotka prednosti...

Sudionici Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici ne miruju, a Čile i Urugvaj obradovali su svoje navijače pobjedama.

Čileanci su zaigrali bez otpisanog Dinamovog veznjaka Pedra Moralesa, a otpor Zambije lomili su 54 minute. Tada je mrežu afričke zemlje pogodio Alexis Sanchez na dodavanje Carlosa Carmone.

Isti je igrač bio strijelac s ruba šesnaesterca i pet minuta prije kraja, a "točku na i" stavio je snažnim udarcem samo dvije minute poslije izvrsni Jorge Valdivia, za konačnih 3:0.

Urugvajci su apsolvirali prepreku zvanu Izrael. Naši budući protivnici u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo nisu imali previše šansi protiv Urugvajaca, koji su poveli u 15. minuti utakmice zahvaljujući Diegu Forlanu.

Nakratko je poravnao Lior Rafaelov, no brzo je uzvratio Alvaro Pereira za 2:1. Urugvajsku pobjedu u drugom je poluvremenu s dva gola potvrdio Sebastian Abreu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5727.05.2010. u 11:35
    forlan i suarez su dovoljno dobra opomena svim repkama( skupa su dali oko 50 golova ove sezone), al mislim da će oni bit ko real, dat će 3 a primit minimalno 2 :)
    domba57
  • cameosis27.05.2010. u 09:37
    ohoho, bit će urugvaj dobar! odlično.
    cameosis