Nogomet

Karhan izgubljen za SP

Antonija Pavlić • nedjelja, 30.05.2010.
Karhan izgubljen za SP

Jedan od ponajboljih slovačkih reprezentativaca Miroslav Karhan ipak neće nastupiti na SP-u u Južnoafričkoj Republici. Najiskusniji se izabranik Vladimira Weissa naime ozlijedio igrajući za Mainz i neće se na vrijeme oporaviti do prvog susreta s Novim Zelandom 15. lipnja...

Jedan od vodećih slovačkih veznjaka, Mainzov Miroslav Karhan, ove godine ipak neće vidjeti jug Afrike. Izbornik Vladimir Weiss morao ga je, naime, prekrižiti s proširenog popisa reprezentativaca nakon što je postalo očito da se neće stići oporaviti od ozljede zadnje lože, zarađene još u tijeku bundesligaške sezone.

"Malo puknuće mišića i dalje postoji, što znači da neću moći nastupiti u Južnoafričkoj Republici. Preda mnom je još najmanje tri tjedna stanke, a turnir počinje za 14 dana. Stoga je moja odluka konačna", kazao je.

Negdašnji veznjak njemačkog Wolfsburga i turskog Bešiktaša najiskusniji je slovački reprezentativac s 96 nastupa, u kojima je postigao i 13 pogodaka. S 33 godine ovo mu je vjerojatno bila posljednja prilika da se u nacionalnom dresu okuša na velikom natjecanju poput SP-a.

Slovačka će prvenstvo otvoriti 15. lipnja utakmicom protiv Novog Zelanda, a u grupnoj ih fazi natjecanja očekuju još i ogledi protiv Italije i Paragvaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2010. u 01:48
    Uzas!! Koja grupa: Italija, Paragvaj i 2 znj ekipe. Ovo ce biti najgore SP do sada.
    Obrisan korisnik