Nogomet

Pepe spreman za Obalu Bjelokosti

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.05.2010.
Pepe spreman za Obalu Bjelokosti
Foto: HB-Press-Agency

Nakon razočaravajućeg remija sa Zelenortskim Otocima, izbornik Portugala Carlos Queiroz našao se pod još većim udarom javnosti, a među kritičarima se našao i Jose Mourinho...

Queiroz je međutim siguran da je novi trener Real Madrida svojom izjavom kako Portugal nema šanse niti uz najbolje Ronaldovo izdanje samo želio animirati momčad.

"Nas dvojica imamo dugu zajedničku povijest na raznim projektima vezanim za portugalski nogomet i zato se svi moramo zamisliti nad ovim što je rekao. Jer to i je izgovoreno dobronamjerno."

Osobno mišljenje stratega Portugala usmjereno je k samom vrhu, Queiroz smatra kako njegov sastav može do naslova najbolje momčadi svijeta. "Želim da ova momčad poprimi stav zlatne generacije. Moje su namjere da vratimo portugalskom nogometu njegov sjaj."

Osim što Portugal vidi na tronu, strateg Seleçaa u drugom krugu vidi i Obalu Bjelokosti. U prijevodu, Brazil nakon prve tri utakmice putuje kući. "To nije samo moje mišljenje. Mnogi stručnjaci daju velike šanse Obali Bjelokosti. To je momčad koja bi mogla stići i do polufinala."

A na putu prema što većem uspjehu od pomoći će mu biti i Pepe. Realovi liječnici potvrdili su kako je 27-godišnji stoper spreman za najveće napore nakon operacije koljena. Naturalizirani Portugalac nije igrao od prosinca prošle godine, no nakon dobrih vijesti sigurno je kako će pronaći mjesto u početnoj jedanaestorici u susretu s Obalom Bjelokosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH01.06.2010. u 18:07
    Ne vjerujem da će Brazil ispasti već u skupini, puno veće šanse su da će to biti Portugal. Oni su svoj limit ostvarili na SP 2006 i mislim da nešto takvo sada ne mogu ponoviti.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 01:08
    Mourinho jeviše nego realista. On je nogometni nadrealista veći od Dalia i zato nije mislio animirati repku (iako bi mu to nedvijbeno bilo drago), već je dao vlastitu procjenu ( realnu smatram).
    Obrisan korisnik