Košarka

Jasikevičius neće u Tursku

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.05.2010.
Jasikevičius neće u Tursku
Foto: Bernard Jurišić

Šarunas Jasikevičius neće se odazvati pozivu izbornika litavske reprezentacije Kestutisa Kemzura za nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. "Šaras" je tako još jedan u nizu velikih igrača koji izbjegava nastup na svjetskoj smotri...

Najbolji litavski razigravač, igrač kojeg mnogi smatraju vođom reprezentacije, neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Jasikevičius se našao na Kemzurinom popisu iako je još ranije davao naznake kako su šanse za odazivanje u reprezentaciju vrlo male.

Iza njega je još jedna naporna sezona u dresu Panathinaikosa, a želja mu je odigrati još barem jednu sezonu na najvišoj razini u velikom klubu. Za takvo što trebat će mu kvalitetne pripreme za narednu sezonu, a odazivanjem u reprezentaciju ne bi baš profitirao na osobnom planu.

Vrlo je izgledno i kako će napustiti Panathinaikos, za njegove usluge zainteresiran je najviše Maccabi, klub s kojim je osvojio dva naslova prvaka Europe, prvaka Izraela te osvajača Kupa Izraela.

Osim Jasikevičiusa vrlo vjerojatno neće se odazvati niti Ramunas Šiškauskas koji se oprostio od reprezentacije dok Rimantas Kaukenas još uvijek nije donio konačnu odluku o nastupu. Marijonas Petravičius ima problema s ozljedom i njegov nastup je također upitan.

Dobra vijest po Kemzuru je potvrda nastupa Linasa Kleize i Simasa Jasaitisa, no u svakom slučaju Litva na Svjetsko prvenstvo ide oslabljena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 13:26
    Šteta što na košarkaškim prvenstvima u pravilu najbolji igrači odbijaju nastupe za repke. Još shvaćam igrače iz NBA, ali igrače iz europskih klubova baš i ne. To je jedini sport u kojem igrači odbijaju nastup za repku. U rukometu, vaterpolu, nogometu rijetko kada netko odbije nastup za repku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.05.2010. u 19:44
    šteta imaju talenta i kosarkaska su nacija,ja bi svima da obavezu da se igra za reprezentaciju jer igranje za svoju zemlju bi tribala bit najveca cast,samo da se siska odazove
    Obrisan korisnik