Nogomet

Video: Petarda Južnoafričke Republike

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 31.05.2010.
Video: Petarda Južnoafričke Republike

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, Južnoafrička Republika, odigrala je prijateljsku utakmicu protiv Guatemale i upisala visoku pobjedu. Sasvim zasluženo su igrači Južnoafričke Republike došli do uvjerljive pobjede, a posebno je raspoložen bio vezni red i napad.

Južnoafrička Republika lako se obračunala s Guatemalom, a izbornik Carlos Alberto Parreira, posebno može biti zadovoljan igrom veznog reda. Domaćin Svjetskog Prvenstva u vodstvo je došao nakon deset minuta igre, nakon što je jedanaesterac precizno izveo Katlego Mphela. Nakon udarca iz daljine, netko od igrača Guatemale igrao je rukom u svom šesnaestercu, a sudac je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku.

Već u 25. minuti Južnoafrička Republika imala je prednost od dva gola. Vrlo dobru akciju odigrali su izabranici Carlosa Alberta Parreire koju je pogotkom okrunio Reneilwe Letsholonyane. Reprezentativci Guatemale u prvih 45 minuta uglavnom su se branili, a svi njihovi pokušaji prema naprijed završavali su neuspješno već u ranoj fazi napada.

Odmah na početku drugog poluvremena Južnoafrička Republika došla je i do trećeg gola, a strijelac je bio Moriri. Međutim, Guatemala je odmah imala priliku smanjiti rezultat, ali udarac s bijele točke loše je izveo napadač Guatemale i vratar Južnoafričke Republike obranio je njegov udarac. Treći jedanaesterac na utakmici, drugi za Južnoafričku Republiku, sudac je dosudio u 54. minuti. Ponovno je odgovornost preuzeo Katlego Mphela i silovito loptu poslao u mrežu Guatemale.

Nakon sat vremena igre i jedan i drugi izbornik napravili su nekoliko zamjena, a omjer snaga na terenu i dalje je bio isti. Igrači Južnoafričke Republike bili su rastrčani i agresivni kao da je rezultat 0:0, a u 72. minuti bili su blizu petog pogotka. Odlično je slobodan udarac izveo Steven Pienaar, ali lopta je završila na gredi protivničkog gola. Odličnu igru Južnoafričke Republike u 82. minuti, petim pogotkom okrunio je Bernard Parker. Majstorski je opalio iz kosa s vrha šesnaesterca, a lopta je završila u desnim rašljama gostujućeg gola.

Iako su igrači Guatemale imali par prilika za postići počasni pogodak, to se nije dogodilo te je utakmica završila 5:0. Brazilac na klupi Južnoafričke Republike može biti veoma zadovoljan igrom svoje momčadi od prve pa do zadnje minute, a visoka pobjeda zasigurno će podići samopouzdanje u taboru domaćina ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 01:36
    Nekad su najbolji ( i najljepši) nogomet u Africi igrali Nigerija,J.A.R. i Kamerun ,dok to danas više nije tako i zato je ovaj rezultat samo kozmetika repke prije nastupa. Danas su drugi nogometni gazde Afrike - Obala Bjelokosti, Gana, Egipat...
    Obrisan korisnik