Nogomet

Video: Lagana trica Brazilaca

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.06.2010.
Video: Lagana trica Brazilaca
Foto: EPA

Reprezentativci Brazila odradili su još jedan pripremni susret uoči Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Gostovali su u susjednom Zimbabveu i svladali domaćina s 3:0...

Gostovanje Brazila u glavnom gradu Zimbabvea Harareu proglašen je gotovo za državni praznik u ovoj afričkoj državi. Po prvi puta od neovisnosti u Harareu i općenito na tlu Zimbabvea, gostovala je jedna neafrička reprezentacija i to odmah ona najatraktivnija.

Na nacionalnom stadionu skupilo se oko 50 tisuća gledatelja koji su u tradicionalnom afričkom stilu brojnim vuvuzelama stvorili zaglušujuću atmosferu koja na kraju nije Brazilce previše omela. Slavili su s 3:0, posve kontrolirali utakmicu i pokazali su kako su spremni za Svjetsko prvenstvo.

JULIO CESAR

Prvi vratar brazilske reprezentacije i jedan od najboljih vratara svijeta Julio Cesar napustio je igru već u 26. minuti. Cesar se požalio na probleme s leđima te je Dunga bio prisiljen obaviti zamjenu. Umjesto njega na vrata je stao Heurelho Gomes, a Brazilci se mogu nadati kako je Cesarova ozljeda lakše prirode.

U susret su bolje krenuli reprezentativci Zimbabvea koji su i imali prvu priliku. U početnim minutama susreta Musona je dobro pucao glavom, no Julio Cesar je bio spreman za taj njegov pokušaj.

Brazil je vrlo brzo preuzeo kontrolu nad utakmicom, ali na prvi pogodak se čekalo sve do 42. minute. Tada iskosa na rubu 16 metara domaći igrači ruše Luisa Fabiana, odgovornost preuzima Michel Bastos i strašnim udarcem šalje loptu pod gredu.

Zimbabve se još nije niti oporavio od primljenog pogotka, a vratar Sibanda morao je ponovno po loptu u mrežu. Maicon je sa svoje polovice dugačkom loptom poslao Robinha iza leđa domaće obrane, a ovaj rutinski poslao loptu u gol za ugodnih 2:0 na poluvremenu.

U drugom dijelu Brazilci su s lakoćom kontrolirali igru. Dugo su držali loptu, tražili najpovoljniju situaciju za napad i ona je stigla u 57. minuti. Sjajnu akciju pogotkom je okrunio Elano, a najveći posao napravili su Dani Alves i Julio Baptista. Alves je s Baptistom izmijenio dupli pas pri čemu je Baptista petom poslao savršenu loptu u prostor, Barcelonin igrač je došao sam pred domaćeg vratara i onda na drugoj strani pronašao Elana koji lako poentira.

Do kraja susreta ništa se nije mijenjalo. Brazil je s lakoćom držao tih 3:0 i mirnom igrom dodatno podignuo samopouzdanje pobjedom uoči nastupa na SP-u.

Michel Bastos 0:1

Robinho 0:2

Elano 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH03.06.2010. u 14:18
    Da se slučajno ne zalomi kakav poraz najsigurnije je izabrati reprezentaciju iznad 100. pozicije Fifine ljestvice pa onako bez velikog napora uvaliti koji komad i svi su sretni i zadovoljni.
    ALGHAZANTH
  • cameosis03.06.2010. u 05:23
    brazilci su poznati pod nadimkom "južnoamerički hrvati".
    cameosis
  • Obrisan korisnik03.06.2010. u 00:16
    Od kad je to Brazil počeo plagirati našu taktiku odabira protivnika za prijateljske tekme? Zimbabve??? I oni su počeli birati protivnike iz visokog gornjeg doma rangiranih repki.
    Obrisan korisnik